Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Βενιζέλος σε αγρότες: “Διάλογος αντί για κινητοποιήσεις” – Στο πλευρό τους ο Καμμένος

Βενιζέλος σε αγρότες: “Διάλογος αντί για κινητοποιήσεις” – Στο πλευρό τους ο Καμμένος

Στη συνάντηση που είχε ο Ευάγγελος Βενιζέλος με την αντιπροσωπεία της Πρωτοβουλίας για την Ενότητα και την Ανασυγκρότηση του Αγροτικού Συνδικαλιστικού Κινήματος, τόνισε ότι το αγροτικό ζήτημα θα τεθεί στην επόμενη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Το απόγευμα, η αντιπροσωπεία συναντήθηκε και με τον Πάνο Καμμένο.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα θέσει το ζήτημα στην επόμενη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη. Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι θα παρακαλέσει σε αυτήν τη σύσκεψη να είναι παρόντες και οι εμπλεκόμενοι υπουργοί, δηλαδή κυρίως οι υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος, Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων «ώστε η πολιτεία να δώσει άμεση και αξιόπιστη λύση στα θέματα που μπορεί, και να ανοίξει το διάλογο για τα θέματα στα οποία πρέπει να υπάρξει μια ωρίμανση».

Ερωτηθείς εάν ζήτησε από τους αγρότες να μην κλείσουν τους δρόμους, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι πάγια αρχή του κόμματος «είναι ότι καμία κινητοποίηση δεν μπορεί να δημιουργεί προβλήματα στο κοινωνικό σύνολο» και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «αντί να έχουμε κινητοποιήσεις, θα έχουμε διάλογο και λύσεις».  
      
Από την πλευρά του, ο Γιάννης Παναγής, εκ μέρους της αντιπροσωπείας της Πρωτοβουλίας για την Ενότητα και την Ανασυγκρότηση του Αγροτικού Συνδικαλιστικού Κινήματος, τόνισε μεταξύ άλλων ότι: «Από εδώ και στο εξής η στάση των αγροτών θα κριθεί από τις πολιτικές αποφάσεις και απαντήσεις των πολιτικών. Κινητοποιούμαστε για μια ολόκληρη κοινωνία. Θέλουμε να παράγουμε πλούτο, αφήστε μας να το κάνουμε».
    
Το απόγευμα, η αντιπροσωπεία των αγροτών συναντήθηκε με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο, στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή.

Ο κ. Καμμένος εξέφρασε την πλήρη συμφωνία του με τα αιτήματα των αγροτών και υποστήριξε ότι στόχος της μνημονιακής πολιτικής είναι η κατάργηση της πρωτογενούς παραγωγής και η εξαθλίωση των αγροτών.
Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των αγροτών του παρέδωσαν υπόμνημα, στο οποίο, μεταξύ άλλων, ζητείται η μείωση της τιμής του αγροτικού πετρελαίου και του ηλεκτρικού ρεύματος.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι θα συμμετέχει το κόμμα του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα των αγροτών και πως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα καταθέσουν τροπολογία που αφορά το γεωργικό πετρέλαιο και το ηλεκτρικό ρεύμα, που, όπως ανέφερε, «δεν έχει κόστος για την κυβέρνηση, η οποία δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι εκταμιεύει χρήματα προκειμένου να πάρουν μια ανάσα οι αγρότες ώστε να υπάρξει παραγωγή».

Σήμερα, επίσης, στελέχη των Ανεξαρτήτων Ελλήνων με επικεφαλής τον πρόεδρο του κόμματος Πάνο Καμμένο πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, με αφορμή την άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος, εναντίον του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, για αλλοίωση των στατιστικών στοιχείων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένταση μεταξύ αστυνομίας και αγροτών στη Λαμία

Σχέδιο… Μετρό στους Αγρότες – Σήμερα οι αποφάσεις των αγροτών

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε