weather-icon °C AΘΗΝΑ
,

Βενιζέλος: Θέλουμε η ΔΗΜΑΡ να μείνει στην κυβέρνηση

Η συνάντηση μεταξύ Βενιζέλου – Σαμαρά διήρκησε περίπου 45 λεπτά με κεντρικό θέμα τη ΔΗΜΑΡ και την ανάγη παραμονής της στο κυβερνητικό σχήμα.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Ευ. Βενιζέλος δήλωσε «Ώσπου να βγει η πατρίδα μας οριστικά από την κρίση και να ξαναγίνει αυτοδύναμη, είμαστε δυστυχώς διαρκώς αντιμέτωποι με δύο επιλογές, από τις οποίες η μία είναι εξαιρετικά δύσκολη και η άλλη απόλυτα καταστροφική, ιδίως για τους πιο φτωχούς και αδύναμους».
 
Τόνισε ότι «ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, δεν ταυτιζόμαστε ούτε ιδεολογικά ούτε αξιακά, αλλά συνεργαζόμαστε με συνέπεια για να διασφαλιστεί η πολιτική σταθερότητα και η ασφαλής πορεία της χώρας προς την οριστική έξοδο από την κρίση. Θέλουμε η ΔΗΜΑΡ να μείνει μέσα στο κυβερνητικό σχήμα και θα καταβάλουμε μέχρι τέλους κάθε δυνατή προσπάθεια».
 
Σχετικά με τα εσωκομματικά προβήματα που αντιμετωπίζει τοι κόμμα του είπε «Στο ΠΑΣΟΚ έχουμε πάρα πολλές δυσκολίες και εντάσεις, γιατί οι αποφάσεις είναι δύσκολες και το κόστος μεγάλο. Η εμπειρία είναι τραυματική και για το κόμμα και για τα στελέχη του. Αλλά δεν παίζουμε με την τύχη της χώρας, δεν υπεκφεύγουμε, δεν κρυβόμαστε, δεν λέμε μισόλογα. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη μας, γιατί δεν υπάρχει εναλλακτική λύση.
 
Αυτό το ξέρουν και όσοι στον χώρο της Αντιπολίτευσης επιδίδονται στο εμπόριο της δημαγωγίας και της τζάμπα ελπίδας, με τη βεβαιότητα ότι κάποιοι άλλοι σηκώνουμε το βάρος των δύσκολων αποφάσεων. Οι ρόλοι είναι μοιρασμένοι άδικα, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να το δεχτούμε, γιατί έτσι γράφεται η Ιστορία».
 
Ο Ευ. Βενιζέλος συνέχισε λέγοντας «Έχουμε διανύσει, χάρη στις θυσίες του λαού μας, περισσότερο από τα δύο τρίτα της διαδρομής. Δεν θα κάνουμε πίσω τώρα που μπαίνουμε στην τελική φάση. Το πίσω είναι τρισχειρότερο από το εμπρός και την ολοκλήρωση της προσπάθειας.
 
Το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί τη μοίρα της χώρας και του λαού. Κατεβήκαμε μαζί με τη χώρα και θα ανέβουμε μόλις η χώρα αρχίσει να ανεβαίνει ξανά. Αυτό θα γίνει.
 
Συζητήσαμε με τον Πρωθυπουργό για τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες των επόμενων ημερών και για την κρίσιμη φάση της πολιτικής διαπραγμάτευσης με τους εταίρους μας μέχρι το Euro group της 12ης Νοεμβρίου.
 
Οι στόχοι είναι:
 
1ον: Να έρθουν αμέσως όσο γίνεται περισσότερα χρήματα για να υπάρξει επιτέλους ρευστότητα στην αγορά, ως βάση ανάπτυξης.
 
2ον: Να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χρέους, ώστε να είναι βιώσιμη η χώρα, γιατί η χώρα δεν αντέχει άλλα τέτοια μέτρα και δεν μπορούν να υπάρξουν άλλα τέτοια μέτρα.
 
Οι ευρωπαίοι εταίροι μας πρέπει επιτέλους να καταλάβουν ότι η Ελλάδα έφτασε στα όρια της αντοχής της. Ας μην παίζουν με τη φωτιά, το έχω ξαναπεί. Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε όλα όσα πρέπει, αλλά και αυτοί πρέπει να βοηθήσουν ουσιαστικά και όχι να τιμωρούν έναν ευρωπαϊκό λαό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βενιζέλος μετά την συνάντηση με Σαμαρά: Θέλουμε την ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση – Δεν παίζουμε με την τύχη της χώρας» – Στις 20.00 συνάντηση Σαμαρά – Κουβέλη

#TAGS MM