Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ είναι ακόμα πλειοψηφία – Καρατζαφέρης: Μας απειλείτε; Αυτό είναι πολιτικό πραξικόπημα

Κατά των εκλογών στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή τάχθηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος λέγοντας ότι «Η χώρα δεν μπορεί να πάει σε εκλογές όσο διαπραγματεύεται το PSI».

Πιο αναλυτικά, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι ο πρωθυπουργός θα αποσαφηνίσει σύντομα το χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης και πρόσθεσε πως «δεν μπορεί η χώρα να πάει σε εκλογές όταν διαπραγματευόμαστε το PSI καθημερινά σε δύσκολες συνθήκες που δεν μου επιτρέπεται αυτή την στιγμή να περιγράψω».

Τοποθετήθηκε επίσης και για τα εσωκομματικά λέγοντας ότι «Οι διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ δεν  μπορούν να μένουν σε εκκρεμότητα. Πρέπει να προχωρήσουν με καθαρότητα, ταχύτητα και εντεταγμένα με σαφή κατάλογο προτεραιοτήτων που στην κορυφή έχει την σωτηρία της χώρας».

Εκείνο όμως που προκάλεσε την οργή του Προέδρου του ΛΑΟΣ ήταν ότι ο κ. Βενιζέλος πολλές φορές είπε ότι η Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ έχει την πλειοψηφία και αποτελεί τον εγγυητή.

«Τι είναι αυτά που μας λέτε για πλειοψηφία; Αν το λέτε για να στείλετε μήνυμα :καθίστε καλά γιατί θα συνεχίσουμε μόνοι μας, αυτό θα αποτελέσει πολιτικό πραξικόπημα», είπε σε έντονο ύφος ο κ. Καρατζαφέρης.

Χωρίς τον Σαμαρά δεν στηρίζουμε

Τότε ο κ. Βενιζέλος απάντησε πως «Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ είναι εγγύηση για την επιτυχή ολοκλήρωση της κυβέρνησης του Λουκά Παπαδήμου. Θέλουμε την κυβέρνηση και να πετύχει και θα κάνουμε τα πάντα. Συμφωνώ ότι υπάρχει επικοινωνιακό κλίμα που προκαλεί ανησυχίες. Δεν είναι δική μου αρμοδιότητα και θα ήταν παρεξηγήσιμο να μιλήσω εγώ για την σχέση κυβέρνησης με τα κόμματα που την στηρίζουν»

Σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι αν φύγει από την κυβέρνηση ο Αντώνης Σαμαράς, τότε φεύγει και ο ΛΑΟΣ. “Αν θέλει το ΠΑΣΟΚ ας πάει να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης ή εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Κάρολο Παπούλια.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τελευταία στιγμή δεν αποπέμφθηκε ο Λοβέρδος από την κυβέρνηση –…

Έμμεση Παρέμβαση Παπούλια υπέρ Παπαδήμου

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε