Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Βενιζέλος: Το SPD θα αναλάβει πρωτοβουλία για την ενθάρρυνση γερμανικών επενδύσεων στην Ελλάδα

Βενιζέλος: Το SPD θα αναλάβει πρωτοβουλία για την ενθάρρυνση γερμανικών επενδύσεων στην Ελλάδα

Την πολιτική στήριξη αλλά και την υπόσχεση, ότι οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες (SPD) θα αναλάβουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες προκειμένου Γερμανοί επενδυτές να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα, εξασφάλισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στο πλαίσιο των επαφών του με την ηγεσία του SPD στο Βερολίνο.

Μετά τη συνάντησή του με τον υποψήφιο καγκελάριο των Σοσιαλδημοκρατών, Πέερ Στάινμπρουκ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αναφερόμενος σε τοποθέτηση του συνομιλητή του περί «οριστικής θέσης της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την ευρωζώνη» έκανε λόγο για πολύ σημαντικό μήνυμα, το οποίο, όπως είπε, «διευκολύνει την επάνοδό μας στις αγορές, διευκολύνει την επάνοδο της ελληνικής οικονομίας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης».

Πρώτο καθήκον όλων των Ευρωπαίων, είπε, είναι «να βοηθήσουμε την πολιτική σταθερότητα και την κοινωνική συνοχή στην Ελλάδα, να δώσουμε απάντηση στις αγωνίες της ελληνικής κοινωνίας, να αντικρούσουμε τον εκφασισμό της κοινωνίας και την άνοδο της ακροδεξιάς και των φιλοναζιστικών δυνάμεων».

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα της συνάντησης, ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για πολύ θετικά και συγκεκριμένα μηνύματα. «Γιατί, όχι απλώς έχουμε πολιτική στήριξη, αλλά έχουμε και την υπόσχεση ότι θα αναλάβουν πολύ συγκεκριμένες πρωτοβουλίες στο οικονομικό πεδίο, για να έχουμε παρουσία γερμανική στην ελληνική πραγματική οικονομία, με επενδύσεις και αναπτυξιακή στήριξη» επισήμανε και πρόσθεσε ότι ανέπτυξε στους αξιωματούχους των Σοσιαλδημοκρατών «πόσο κρίσιμος είναι ο ρόλος του ΠΑΣΟΚ ως εγγυητή της πολιτικής σταθερότητας και της εφαρμογής της μόνης εφικτής και ασφαλούς εθνικής στρατηγικής».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε