Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Βενιζέλος: “Χρειάζονται λίγα και προσεκτικά λόγια”

Βενιζέλος: “Χρειάζονται λίγα και προσεκτικά λόγια”

Να μην ανακυκλώνουμε συνεχώς τα ίδια και τα ίδια, σε ότι αφορά την οικονομική κρίση, ζήτησε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, σε δηλώσεις που έκανε στο περιθώριο των εκδηλώσεων για την 188η επέτειο του Ολοκαυτώματος στη Νάουσα.

Σε ερώτηση αν πρέπει η κυβέρνηση να κάνει χρήση του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης, ο κ. Βενιζέλος απάντησε: «Αυτό που πρέπει είναι να μην ανακυκλώνουμε συνεχώς τα ίδια και τα ίδια. Η περίοδος είναι πολύ κρίσιμη. Χρειάζονται λίγα και προσεκτικά λόγια, χρειάζεται να υπάρχει εμπιστοσύνη, αισιοδοξία και φυσικά ψυχραιμία. Αυτό είναι το απλό μήνυμα που εγώ θέλω να στείλω».

Σε άλλη ερώτηση για τη νέα γενιά τρομοκρατών, ο υπουργός επισήμανε: «Ο θάνατος του νεαρού Αφγανού πριν από λίγες ημέρες δείχνει τι σημαίνει να επιλέγεις τον δρόμο της βίας και πώς ο δρόμος αυτός θίγει την αξία του ανθρώπου, την κοινωνική συνοχή και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αυτή δεν είναι μια προοδευτική επιλογή».

Σχετικά με την επέτειο του Ολοκαυτώματος της Νάουσας, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας τόνισε: « Η ηρωική πόλη της Νάουσας είναι ένα σημείο αναφοράς για την ελληνική ιστορία, τον πατριωτισμό μας. Πατριωτισμός είναι ένα αναλλοίωτο αίσθημα που ενώνει το έθνος και του δίνει προοπτική. Και σε μία περίοδο κρίσης έχει σημασία να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας προκειμένου να καλλιεργούμε την ιστορική μας συνείδηση και την εθνική μας συνοχή».

Το πρωί στον ιερό ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Νάουσα τελέστηκε επίσημη δοξολογία προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου. Ακολούθησε τρισάγιο στον τόπο της θυσίας, όπου το 1822 γυναίκες της Νάουσας έπεσαν μαζί με τα παιδιά τους στο γκρεμό του ποταμού Αραπίτσα, για να γλυτώσουν από τους Τούρκους, και παρέλαση μπροστά από το Ηρώον της πόλης. Το μεσημέρι, ο δήμαρχος Νάουσας Τάσος Καραμπατζός θα παραθέσει γεύμα στο ξενοδοχείο «Βέρμιον, στο άλσος του Αγίου Νικολάου.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε