Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Βενιζέλος:”Δεν είπα ποτέ ότι αποτάσσομαι την πρωθυπουργία”

Βενιζέλος:”Δεν είπα ποτέ ότι αποτάσσομαι την πρωθυπουργία”

Μια φράση που θα συζητηθεί ξεχώρισε από την συνέντευξη που παραχώρησε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στα ΜΜΕ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

“Δεν είπα ποτέ ότι αποτάσσομαι την πρωθυπουργία, είπα ότι δεν το θέτω ως προυπόθεση σε μια κυβέρνηση συνεργασίας”, τόνισε ο κ. Βενιζέλος. Κατηγόρησε επίσης τη ΝΔ ότι επαναφέρει στα ψηφοδέλτιά της όλη την ομάδα του Βατοπεδίου.

Με αφορμή την αποστασιοποίησή του σε χθεσινή του συνέντευξη από τον Γιώργο Παπανδρέου, διευκρίνησε ότι δεν ήταν κατά του πρώτου Μνημονίου αλλά ήταν ελλιπές όσον αφορά την αντιμετώπιση της ελληνικής οικονομικής κρίσης. “Το ΠΑΣΟΚ δεν έπρεπε να σηκώσει μόνο του το βάρος αυτό”, είπε χαρακτηριστικά.

Είπε επίσης ότι “Η χώρα βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση, ωστόσο έχουμε διανύσει τα 2/3 της “διαδρομής” και απαιτείται μια ακόμη προσπάθεια”.

Κλήθηκε να αναφέρει τρεις λόγους για τους οποίους οι πολίτες πρέπει να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι θα ληφθούν νέα μέτρα τον Ιούνιο γιατί πρέπει να βρεθούν 11 δισεκατομμύρια ευρώ, προσθέτοντας ωστόσο οτι ο ίδιος πρότεινε επέκταση του προγράμματος ως το 2015, ώστε η προσαρμογή να είναι ηπιότερη.

Ταυτόχρονα, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι αν προχωρήσουν οι διαρθρωτικές αλλαγές και περικοπούν οι περιττές δαπάνες του δημοσίου, θα μειωθεί η πίεση για οριζόντιες περικοπές.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έθεσε το ερώτημα αν τα άλλα κόμματα εγγυώνται ότι θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις τον Ιούνιο.

Ως τρίτο λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε την αναγκαιότητα να κυβερνηθεί η χώρα και υπογράμμισε οτι μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ηγηθεί στη διαμόρφωση μιας συμμαχίας δυνάμεων της υπευθυνότητας των προοδευτικών μεταρρυθμίσεων και της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Ο κ. Βενιζέλος είπε οτι ο κ. Σαμαράς έχει εγκλωβιστεί στην αυτοδυναμία της ΝΔ, ενώ χαρακτήρισε το ΚΚΕ ως αντιευρωπαϊκή δύναμη. Για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι θέλει να ηγηθεί των αντιμνημονιακών δυνάμεων και για τη ΔΗΜΑΡ ανέφερε ότι λέει “ναι” στην Ευρώπη αλλά χωρίς Μνημόνιο, δηλαδή χωρίς δεσμεύσεις και πλαίσιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Βενιζέλος αποκηρύσσει τον Γιώργο: Λάθος η προσφυγή στο ΔΝΤ και “τα λεφτά υπάρχουν”

Ο… μαραθώνιος του Ε. Βενιζέλου

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε