Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Βγήκαν… μαχαίρια στη Βουλή – Βαριές κουβέντες Τσίπρα-Βορίδη

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

«Εισέβαλες το ’86 με τσεκούρια στη Νομική» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «σου δημιουργώ ψυχολογικό πρόβλημα», απάντησε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ.

Κάτι περισσότερο από υψηλοί ήταν οι τόνοι ανάμεσα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τον βουλευτή του ΛΑΟΣ, με αφορμή το πανεπιστημιακό άσυλο.

«Ο κ. Βορίδης θα ξέχασε ότι το 1986 εισέβαλε στη νομική με τσεκούρια και μαχαίρια και δεν έχει λογοδοτήσει ακόμη για αυτή την πράξη», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, για να απαντήσει ο Μάκης Βορίδης: «Ομολογώ ότι προφανώς υπάρχει ζήτημα, έντονο ψυχολογικό που δημιουργώ στο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ».

Τα… αίματα άναψαν νωρίτερα, μετά τη φράση του Αλέξη Τσίπρα πως οι βουλευτές του ΛΑΟΣ έχουν πάρει «διαζύγιο» με τον ορθό λόγο και εκφράζουν μισαλλόδοξες απόψεις.

«Άκουσα τον κ. Γεωργιάδη να λέει ότι τα Πανεπιστήμια είναι άνδρα κακοποιών. Τα Πανεπιστήμια είναι ο τόπος του ορθού λόγου. Και εσείς έχετε πάρει διαζύγιο από τον ορθό λόγο και εκπροσωπείτε τις πιο ακραίες και μισαλλόδοξες απόψεις και αντιμάχεστε ό,τι είναι αντίθετο με τις απόψεις σας», είπε ο Αλέξης Τσίπρας για να… «εκραγεί» ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ απάντησε σε υψηλούς λόγους και μίλησε για εγκαλούμενους εγκληματίες «φορείς των πιο φασιστικών ιδεών στην Ελλάδα». «Καλύπτετε αυτούς που μπαίνουν στα πανεπιστήμια, δέρνουν τα παιδιά και τους καθηγητές και καταστρέφουν τη δημόσια περιουσία. Και που σας μιλάω πολύ είναι», πρόσθεσε.

Αναφέρθηκε επίσης και στη σύλληψη στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, από λάθος, κατά την επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής στο Βύρωνα. «Ο κ. Παπαδάτος, ο οποίος συνελήφθη από την Ελληνική Αστυνομία και είχε δύο ταυτότητες, είναι αυτός που στην εφημερίδα Αυγή είχε γράψει «σιγά μην καταδικάσω τον εμπρησμό στο βιβλιοπωλείο του Γεωργιάδη”».

Στην κόντρα μπήκε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, που τόνισε ότι οι παραπάνω χαρακτηρισμοί «ακούγονται πρώτη φορά και προσβάλλουν συνολικά τη λειτουργία της Βουλής. Κάνεις δε σας είπε εγκληματίες».

«Δέχομαι την πολιτική κριτική, την κατηγορία και την προσωπική επίθεση, αλλά τα περί εγκληματιών και φασιστών που ακούστηκαν ξεπερνούν κάθε όριο! Αν οι πολιτικές αντιθέσεις φτάσουν στο σημείο ο ένας να καθυβρίζει τον άλλον επισήμως από το βήμα της Βουλής, πού θα οδηγηθούμε;» διερωτήθηκε ο κ. Λαφαζάνης.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε