Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Βήμα πίσω από Στουρνάρα για αποκρατικοποιήσεις – Θετικά το βλέπουν στο ΠΑΣΟΚ

Βήμα πίσω από Στουρνάρα για αποκρατικοποιήσεις – Θετικά το βλέπουν στο ΠΑΣΟΚ

Αντίθετα με το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ δηλώνει ότι στην ψηφοφορία θα ψηφίσει παρών στο νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις.

Ένα βήμα πίσω έκανε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας για το θέμα των αποκρατικοποιήσεων που είχε προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων στον κυβερνητικό συνασπισμό με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να δηλώνουν ότι θα το καταψηφίσουν και τη ΔΗΜΑΡ να ψηφίζει παρών.

 

Τελικά, ο κ. Στουρνάρας δήλωσε ότι οι αποκρατικοποιήσεις για τις ΔΕΚΟ θα έρχονται για κύρωση από τη Βουλή και όχι απλά στην Επιτροπή Οικονομικών, που θα δηλώνει την άποψή της και μόνο. Έτσι μετά από αυτό, πληροφορίες του NewsIt αναφέρουν πως η πλευρά του ΠΑΣΟΚ δείχνει σχετικά ικανοποιημένη.

Μετά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ η οποία συνήλθε νωρίς το απόγευμα, με θέμα την στάση του κόμματος στην ψηφοφορία για το νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις των ΔΕΚΟ, φαίνεται πως εκεί δεν υπάρχει ικανοποίηση.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε χωρίς την παρουσία του Προέδρου του κόμματος Φώτη Κουβέλη και γι’ αυτό περιορίστηκε στο ανωτέρω θέμα και δεν συζητήθηκε η γενικότερη στάση του κόμματος σχετικά με το πακέτο μέτρων και ειδικότερα τις αλλαγές στα εργασιακά.

Σύμφωνα με αρμόδιους κοινοβουλευτικούς παράγοντες του κόμματος, η ΔΗΜΑΡ προσανατολίζεται στο να δηλώσει “παρών” επί της αρχής του νομοσχεδίου στην αυριανή ψηφοφορία και να καταψηφίσει τα άρθρα 2, 3 και 5 που αφορούν το ποσοστό του Δημοσίου στις στρατηγικής σημασίας ΔΕΚΟ.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης διατυπώθηκαν από ορισμένους, απόψεις για συνολική καταψήφιση του νομοσχεδίου με αφορμή τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι η διαπραγμάτευση για τα νέα μέτρα ολοκληρώθηκε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κρίσιμο τεστ για τα μέτρα η ψηφοφορία για τις αποκρατικοποιήσεις

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε