Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

Βολές από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για κυβέρνηση και Παπακωνσνταντίνου

Πυρά από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης δέχεται σήμερα η κυβέρνηση για το χειρισμό του χθεσινού δημοσιεύματος του Spiegel.

“Παραμένει, ακόμη μυστήριο ποιο ήταν το πραγματικό αντικείμενο της μυστικής σύσκεψης “χθες στο Λουξεμβούργο, τονίζει σε δήλωσή του , ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης. Ο κ. Μιχελάκης κατηγορεί την κυβέρνηση ότι , “με μεγάλη καθυστέρηση και χωρίς να υπάρχει σαφής και ξεκάθαρη πληροφόρηση, παρά μόνο ανεύθυνες φήμες, επιβεβαίωσε, τελικά, τα μεσάνυχτα” ότι ο υπουργός Οικονομικών συμμετείχε “σε μυστική σύσκεψη” στο Λουξεμβούργο.

“Η κυβέρνηση οφείλει να ενημερώσει, με σαφήνεια και υπευθυνότητα, για τις διαπραγματεύσεις που γίνονται από χθες το απόγευμα στο Λουξεμβούργο. Την κρίσιμη αυτή ώρα μισόλογα και ασάφειες δεν βοηθούν”, σημειώνει.

Το ΚΚΕ μ΄ανακοίνωσή του, καλεί τον ελληνικό λαό ” να συνειδητοποιήσει ότι η κυβέρνηση και γενικά το αστικό πολιτικό σύστημα μαζί με την πλουτοκρατία παριστάνουν τα θύματα επίθεσης, ενώ η πραγματικότητα είναι ότι ανταγωνίζονται μέρα – νύχτα με αντίστοιχες δυνάμεις της ΕΕ, ποιος θα ωφεληθεί περισσότερο από την πτώχευση του λαού”.

Σύμφωνα με το ΚΚΕ , “αυτή είναι η ουσία και του δημοσιεύματος του Σπίγκελ και της σύσκεψης στο Λουξεμβούργο και άλλων παρόμοιων που θα ακολουθήσουν, και που η κυβέρνηση τα κρύβει”.

“Η αοριστία της πρώτης ανακοινώσεως του υπουργείου Οικονομικών, αναφορικά με την έκτακτη συνάντηση στο Λουξεμβούργο υπό τον κ. Γιούνκερ, σε συνάρτηση με την ώρα εκδόσεώς της, Παρασκευή μεσάνυκτα, επιτείνουν τους φόβους και τις αγωνίες του χειμαζόμενου λαού μας”, τονίζει σ΄ανακοίνωσή του ο ΛΑΟΣ. “Πρέπει απαραιτήτως να υπάρξουν διευκρινιστικές δηλώσεις, γιατί το πρωινό της Δευτέρας μπορεί να κρύβει εκπλήξεις”, προσθέτει.

“Ο πανικός που δημιουργήθηκε από το δημοσίευμα του περιοδικού Spiegel αναδεικνύει για μια ακόμη φορά την πολύ δύσκολη και οριακή κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα από την αποτυχημένη πολιτική του μνημονίου” , σημειώνει σ΄ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, η κατάσταση “επιδεινώνεται από την εμμονή στην ίδια πολιτική και από τις εν κρυπτώ συζητήσεις περί αναδιάρθρωσης από μια κυβέρνηση που στερείται λαϊκής νομιμοποίησης και αξιοπιστίας”.

“Η Ελλάδα βρίσκεται στο «σημείο μηδέν». Πρέπει επιτέλους τα κόμματα να συνειδητοποιήσουν ότι ο τόπος για να σωθεί χρειάζεται εθνική συνεννόηση” , δήλωσε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη.

Σύμφωνα με την κυρία Μπακογιάννη απαιτείται ” συνεννόηση και συμφωνία στην αποτελεσματική εφαρμογή πολιτικών που θα προωθήσουν άμεσα τις βαθιές αλλαγές που χρειάζεται η ελληνική οικονομία”.

“Η κυβέρνηση με μυστικές επαφές και υπόγειες διαπραγματεύσεις δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας που έχει. Όπως και η αντιπολίτευση με συνεχείς υστερόβουλες αρνήσεις και εξωπραγματικό και επικίνδυνο λαϊκισμό δεν υπηρετεί το λαό», πρόσθεσε

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε