Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Βολές Μίχαλου κατά Κατσέλη

Βολές Μίχαλου κατά Κατσέλη

Βολές κατά του υπουργείου Οικονομίας για το σ/ν περί απλοποίησης της ίδρυσης εταιρειών εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλος, στη συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, στην οποία συμμετείχε και η Λ. Κατσέλη.

Ο κ. Μίχαλος είπε ότι “ο νέος νόμος, αντί να απλοποιήσει, μάλλον περιπλέκει ακόμα περισσότερο τα πράγματα, ενώ είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσει ένα χάος, με τεράστιο κόστος σε χρόνο και χρήμα για τους επιχειρηματίες”. Δήλωσε ότι οι Βιοτέχνες διαφωνούν με το να γίνουν τα ΚΕΠ υπηρεσία στάσης προς την ίδρυση επιχείρησης, καθώς όπως είπε τα ΚΕΠ είναι ήδη κορεσμένα.

Επιπλέον σημείωσε – μεταξύ άλλων – ότι το νομοσχέδιο δεν λαμβάνει υπόψη πρόταση του ΕΒΕΑ να συμπεριληφθεί στο νόμο και διαδικασία απλοποίησης ίδρυσης ατομικής επιχείρησης και ότι περιλαμβάνει πολλές παραπομές σε κοινές υπουργικές αποφάσεις με συναρμοδιότητα τεσσάρων υπουργών, πράγμα που – όπως είπε – σημαίνει αυτόματα καθυστέρηση στην εφαρμογή του νόμου.  

Οι εκπρόσωποι των επιμελητηρίων σημείωσαν προς την υπουργό ότι εκπροσωπούν τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας και θέλουν ο συμβουλευτικός τους ρόλος να αναγνωριστεί από την κυβέρνηση και όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μίχαλος: ”Και απευθύνομαι στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας να σταματήσει ν’ ακολουθεί την τακτική του «αλλού με τρίβεις δέσποτα κι αλλού εγώ πονάω…..».

Απαντώντας, η υπουργός είπε ότι θα οργανωθεί το αμέσως προσεχές διάστημα μια ημερίδα για να συζητηθεί αυτό το θέμα της βελτίωσης της συνεργασίας του επιμελητηριακού θεσμού με την κυβέρνηση.

Η κ. Κατσέλη ενημέρωσε ότι το πρόγραμμα του ΤΕΜΠΕ που αφορά στη διευκόλυνση των επιχειρηματιών για την εξόφληση φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών θα δημοσιοποιηθεί στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Σημείωσε ότι η κυβέρνηση είναι ανοικτή στο διάλογο και ανέφερε σαν παράδειγμα ότι έγιναν διορθώσεις στο νομοσχέδιο για την αδειοδότηση των επιχειρήσεων, ακόμη και τελευταία στιγμή όταν το νομοσχέδιο ήταν στη Βουλή.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε