Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Βολές βουλευτών κατά Διαμαντοπούλου για το πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Έξι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος κατέθεσαν ερώτηση στην υπουργό Παιδείας, αντιδρώντας στην κατάργηση τμημάτων του πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κάνουν λόγο «για ιδιαίτερη στοχοποίηση του πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με ιδέες και προτάσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για συγχωνεύσεις και «καταργήσεις» τμημάτων και πανεπιστημίων ανά την Επικράτεια».

Όπως τονίζουν, τα τμήματα που φέρονται προς κατάργηση δημιουργήθηκαν «με αγώνες και προσπάθεια ετών και συμβάλουν στη σταθερότητα της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης της περιοχής». Σημειώνουν δε ότι τα δημοσιεύματα έχουν προκαλέσει αναστάτωση και ανησυχία στους νομούς της περιοχής, καθώς «εκφράζονται ως απόρροια της γενικότερης ανησυχίας για τον εξορθολογισμό του χάρτη των ΑΕΙ ενόψει της οικονομικής κρίσης ενώ επηρεάζουν και την ίδια λειτουργία του πανεπιστημίου Πελοποννήσου».

«Είναι μια σημαντική επένδυση στη γνώση και συνδέεται άμεσα με την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της περιφέρειας Πελοποννήσου. Στην κρίσιμη καμπή που βρίσκεται η χώρα, η επένδυση στη γνώση και στην καινοτομία και η στήριξη της λειτουργίας των δημόσιων πανεπιστήμιων αποτελεί βασική προϋπόθεση εξόδου από την ύφεση», καταλήγουν οι βουλευτές.

Την ερώτηση υπογράφουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ: Οδυσσέας Κωνσταντόπουλος (Αρκαδίας), Αικατερίνη Φαρμάκη, Άγγελος Μανωλάκης (Κορινθίας), Νάντια Γιαννακοπούλου, Οδυσσέας Βουδούρης (Μεσσηνίας) και ο Λεωνίδας Γρηγοράκος (Λακωνίας).

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε