Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Βορίδης: Παραμένω υπέρ της θανατικής ποινής (video)

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Υπερ της θανατικής ποινής παραμένει, όπως δήλωσε σε συνέντευξη του, ο Βουλευτής και Kοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, η οποία σύμφωνα με τον ίδιο μπορεί να λειτουργήσει αποτρεπτικά σε ειδεχθή εγκλήματα.

Ο Μάκης Βορίδης, που είχε και παλαιότερα ταχθεί υπέρ της θανατικής ποινής σε άρθρο του, μιλώντας στην εκπομπή “Η Άλλη Όψη” της ΝΕΤ είπε συγκεκριμένα “Είναι μια πια θεωρητική άποψη, η Ευρώπη έχει πάρει θέση σε αυτό επομένως, νομίζω ότι είναι ένα ζήτημα που πολιτικά δεν τίθεται”.

“Έχει μία πάρα πολύ μεγάλη δύναμη αποτροπής για ειδεχθή εγκλήματα”, ανέφερε ο κ. Βορίδης, δίνοντας ορισμένα παραδείγματα στα οποία θα μπορούσε να εξετάσει κανείς την επιβολή της θανατικής ποινής.

“Φανταστείτε μία δολοφονία εγκύου, αφού έχει προηγηθεί βιασμός”, είπε. “Εκεί η ποινή της φυλάκισης, ακόμα και της ισοβίου καθείρξεως μπορεί να θεωρεί ότι δεν τιμωρεί επαρκώς, αλλά και ταυτόχρονα δεν στέλνει ένα μήνυμα αν θέλετε μεγίστης απέχθειας και τιμωρίας προς την κοινωνία”, επεσήμανε.

Άλλη περίπτωση είναι σύμφωνα με το Μάκη Βορίδη είναι οι καθ’ έξιν εγκληματίες, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΝΔ ανέφερε και το παράδειγμα του Νορβηγού μακελάρη, Άντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ.

Σε ερώτηση αν η θανατική ποινή θα έπρεπε να εφαρμοστεί και σε περιπτώσεις τρομοκρατίας, ο Μάκης Βορίδης σημείωσε πως σε κάποιες περιπτώσεις θα μπορούσε.

“Δεν θα το συνέδεα όμως με την έννοια της συμμετοχής σε μία τρομοκρατική οργάνωση όσο με την έννοια της πράξης”, είπε,  και ανέφερε το παράδειγμα του τρομοκρατικού χτυπήματος στους δίδυμους πύργους στις ΗΠΑ.

“Όταν έχουμε δολοφονίες ανθρώπων αθώων με τόσο ειδεχθή τρόπο εκεί θα μπορούσε να δει κανείς και αυτή την ποινή”, κατέληξε.

Δείτε το συγκεκριμένο απόσπασμα στο video (από το 17:40′):

Τις δηλώσεις του Μάκη Βορίδη σχολίασε στο twitter ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης:

“Βορίδης υπέρ της θανατικής ποινής! Η ΝΔ πάει όλο και πιο δεξιά. Και οι “ευρωπαϊστές” εταίροι της, την στηρίζουν, “για να μην έλθει ο ΣΥΡΙΖΑ”

Διαβάστε επίσης: Σημίτης: Να καταργηθεί η παραγραφή αδικημάτων για πολιτικούς

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε