Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Βουλή: Πέρασε από την επιτροπή το νομοσχέδιο για αλλαγή φύλου στα 15

Βουλή: Πέρασε από την επιτροπή το νομοσχέδιο για αλλαγή φύλου στα 15
Φωτογραφία Eurokinissi

Ψηφίστηκε από την πλειοψηφία των μελών της επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, το νομοσχέδιο για αλλαγή φύλου στα 15 χρόνια.

Σύμφωνα με τις τοποθετήσεις των εισηγητών επί της αρχής θετικά ψήφισαν οι ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι. Η ΝΔ επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί στην Ολομέλεια ζητώντας παράλληλα από την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης μια σειρά αλλαγών, ενώ ΚΚΕ, ΧΑ και Ένωση Κεντρώων καταψήφισαν.

Νωρίτερα, ο Σταύρος Κοντονής παρουσίασε την νομοτεχνική τροποποίηση, ώστε να προβλέπεται η δυνατότητα αλλαγής φύλου και για παιδιά 15ετών, παρά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκαλεί η συγκεκριμένη απόφαση, τόσο στους ΑΝΕΛ, όσο και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε αυτό το σημείο, να σημειωθεί ότι η ψηφοφορία των νομοσχεδίων στις κοινοβουλευτικές επιτροπές γίνεται από τους εισηγητές και τους ειδικούς αγορητές των κομμάτων και όχι από κάθε βουλευτή ξεχωριστά. Γι’ αυτό και δεν εκδηλώθηκε η διαφωνία της Γεωργίας Γεννιά.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε πως η αλλαγή φύλου για παιδιά 15 και 16 ετών θα γίνεται με σύμφωνη γνώμη των γονέων και μετά από ιατρική γνωμοδότηση συμβουλίου που θα λειτουργεί στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Από την πλευρά των ΑΝΕΛ ο κ. Θανάσης Παπχριστόπουλος ξεκαθαρίζοντας την στάση του κόμματος είπε ότι θα ψηφίσει θετικά επί της αρχής, θα καταψηφίσει το άρθρο για το 15ο έτος και πρόσθεσε ότι θα υπάρξουν και διαφοροποιήσεις μεμονωμένων βουλευτών σε επιπρόσθετα άρθρα.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις