Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Βουλευτές κυκλοφορούν με όπλα μέσα στη Βουλή

Βουλευτές κυκλοφορούν με όπλα μέσα στη Βουλή

Κυκλοφορούν και οπλοφορούν. Ό,τι μέχρι χθες ήταν απλά φήμη, σήμερα εμμέσως πλην σαφώς επιβεβαιώνεται από τον ίδιο τον υπουργό Δημόσιας Τάξης. Οι φήμες ότι πολλοί βουλευτές έχοντας νόμιμη άδεια οπλοφορίας κυκλοφορούν με τα… κουμπούρια εντός του Κοινοβουλίου είναι αληθινές από τη στιγμή που ο υπουργός λέει πως: «Η είσοδος και κίνηση των κ.κ. βουλευτών πραγματοποιείται χωρίς κανένα περιορισμό στο Μέγαρο της Βουλής»

Όλα ξεκίνησαν μετά από σχετικά δημοσιεύματα, ότι δηλαδή ο πρόεδρος Β. Μεϊμαράκης προσπαθεί να “μαζέψει” κάπως την κατάσταση, ειδικά όπως λένε κάποιοι, μετά τις άδειες οπλοφορίας που δόθηκαν σε βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Υπήρξε και σχετική αναφορά του Νίκου Νικολόπουλου και η απάντηση του υπουργού είναι σαφέστατη. Από έλεγχο δεν περνούν οι βουλευτές, μπορούν να έχουν πάνω τους λοιπόν ό,τι θέλουν!

Αναφορικά με τους επισκέπτες, αστυνομικούς, εργαζόμενους και λοιπούς συνεργάτες των βουλευτών, ο κ. Δένδιας ενημερώνει ότι «εισέρχονται στον χώρο της Βουλής, σύμφωνα με συγκεκριμένη διαδικασία ελέγχου, με προϋποθέσεις και περιορισμούς που προβλέπονται κατά περίπτωση».

Όπως ειδικότερα αναφέρει ο υπουργός:

• Οι αστυνομικοί συνοδοί ασφαλείας κ.κ. Πρωθυπουργού, Προέδρου της Βουλής και Αρχηγών κοινοβουλευτικών κομμάτων, εισέρχονται ελεύθερα σε όλους τους χώρους του Μεγάρου της Βουλής, εφόσον είναι εφοδιασμένοι με ειδική κάρτα διαπίστευσης.

• Η διαπίστωση τυχόν κατοχής όπλου ή οποιουδήποτε αντικειμένου, που εμπίπτει στην κατηγορία όπλου, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 2168/1993 και τα οποία νομίμως φέρονται από τους προτιθέμενους να εισέλθουν στο Μέγαρο της Βουλής παραλαμβάνονται στα σημεία ελέγχου, ασφαλίζονται σε ερμάριο, καταγράφονται σε ειδικό βιβλίο και στον κάτοχό τους επιδίδεται απόδειξη παραλαβής, με την επίδειξη της οποίας παραλαμβάνονται κατά την αποχώρησή του.

Διαβάστε επίσης:
”Πόλεμος” για τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής που έβγαλε πιστόλι! 

Οπλοφορούν 8 βουλευτές της Χρυσής Αυγής 

Αίτηση για άδεια οπλοφορίας κατέθεσε ο Η. Κασιδιάρης 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε