weather-icon °C AΘΗΝΑ
,

Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πληρώνονται κι από την ΕΡΤ

Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πληρώνονται κι από την ΕΡΤ | Newsit.gr
Το Μέγαρο της ΕΡΤ ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Σοβαρότατο θέμα προκύπτει με δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι εκτός από τη βουλευτική τους αποζημίωση εξακολουθούν κάθε μήνα να εισπράτουν τον μισθό τους από την ΕΡΤ, που δούλευαν πριν την εκλογή τους, την ώρα που ο αρμόδιος υπουργός καταφέρεται κατά του καθεστώτος σπατάλης που βρήκε στην Αγία Παρασκευή. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα Real News o μέχρι πρότινος διευθυντής Λειτουργίας της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, Παντελής Ασπραδάκης και η αθλητικογράφος Άρια Αγάτσα, οι οποίοι στις τελευταίες εκλογές εξελέγησαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, αλλά εκτός από τον μισθό τους για τα καθήκοντά τους στη Βουλή, εξακολουθούν να πληρώνονται από την ΕΡΤ από όπου δούλευαν μέχρι τις εκλογές.

Μετά τις εκλογές ο Παντελής Ασπραδάκης μετατέθηκε από τη θέση του στην υπηρεσία Επιθεώρησης Κτιρίων, μία θέση που σύμφωνα με το δημοσίευμα δεν απαιτεί παρουσία και συνοδεύεται από μισθό 3.000 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι για μία τέτοια μετάθεση διευθυντικού στελέχους απαιτείται απόφαση του Πρωτοβάθμιου Υπηρεσιακού Συμβουλίου, γεγονός που ποτέ δεν έγινε.

Στην περίπτωση της Άριας Αγάτσα μετά την εκλογή της σταμάτησαν οι τηλεοπτικές εμφανίσεις ως αθλητικογράφος, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας μεταφέρθηκε στο ραδιόφωνο και αμείβεται σύμφωνα με όσα προβλέπει η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Το γεγονός αυτό σύμφωνα με το ισχύο νομοθετικό πλαίσιο από τον νόμο περί ασυμβιβάστου είναι νόμιμο, αλλά εγείρεται σοβαρότατο θέμα ηθικής τάξεως και πολιτικής την ώρα μάλιστα που ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος απομάκρυνε ήδη 68 αργόμισθους από την ΕΡΤ, αλλά όχι τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον κανονισμό της εταιρείας, οι δύο βουλευτές άπαξ και εκλέχτηκαν θα έπρεπε να αιτηθούν άδεια άνευ αποδοχών για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η θητεία τους. 

ΤΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ

Η βουλευτής του ΠαΣοΚ Αριάδνη Αγάτσα εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση.

»Με αφορμή σημερινό δημοσίευμα (17-1-2010) τής εφημερίδας »realnews» θα ήθελα να κάνω γνωστό ότι έχω υποβάλει την παραίτησή μου απο τις αποδοχές μου στην ΕΡΤ με επιστολή μου στο διοικητικό συμβούλιο τής ΕΡΤ από την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010 στο πλαίσιο των οικονομικών περικοπών και τής ευρύτερης πολιτικής της κυβέρνησης.
ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡΤ.

Σας επισυνάπτω την σχετική επιστολή :

Αθήνα 15 Ιανουαρίου 2010

Αίτηση – Δήλωση

Αξιότιμοι κύριοι

Αμέσως μετά την εκλογή μου, ως βουλευτής Βοιωτίας οι νομικές υπηρεσίες τής Βουλής και της ΕΡΤ με διαβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει ασυμβίβαστο ως προς την θέση εργασίας μου στην ΕΡΤ.
Σε συνάντησή μου με τα στελέχη της ΕΡΤ κ.κ. Λαμπράκο,Φαραντόπουλο ζήτησα την κατάργηση της αποκλειστικής μου συμβάσεως ύψους 2.850 ευρω (καθαρά 1980 ευρώ), την εφαρμογή της συλλογικής σύμβασης των δημοσιογράφων (περίπου 1500 ευρώ)και την ανάθεση σε μένα καθηκόντων εργασίας.
Με απόφαση της ΕΡΤ αρ.πρωτ 103804/20.11.2009, ανατέθηκαν σε μένα καθήκοντα σχολιαστή αθλητικών γεγονότων στη ΝΕΤ 105,8 Διεύθυνση Ειδήσεων της Γενικής Διεύθυνσης Τηλεόρασης και ηδη προετοίμαζα μια εκπομπή αθλητικού περιεχομένου η οποία είχε προγραμματιστεί για κάθε Σάββατο 3-4 μ.μ. κατόπιν συννενόησης με τους κ.κ. Κυριακίδη, Καραχάλιο.
Είμαι περί τα 20 χρόνια επαγγελματίας δημοσιογράφος. Ωστόσο μετά τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης, στο μέρος που με αφορά, επιθυμώ να συμβάλλω αφενός στην αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ΕΡΤ και αφετέρου να μην υπάρχει σύγχιση των δημόσιων ρόλων μου παρέχοντας τις υπηρεσίες μου στην κρατική τηλεόραση.Ως εκ τούτου σάς ζητώ το πάγωμα της μισθοδοσίας μου.»

Ο βουλευτής του ΠαΣοΚ Παντελής Ασπραδάκης ενημερώνει ότι έχει υποβάλλει αίτηση παγώματος μισθού όσο διαρκεί η βουλευτική του ιδιότητα στο Δ.Σ. της ΕΡΤ Α.Ε. και την έχει κοινοποιήσει στο αρμόδιο Υπουργείο Πολιτισμού κατά ημερομηνία πριν την κυκλοφορία της «Real News» για λόγους δεοντολογίας. Ενημερώνει επίσης ότι η υποβολή της παραίτησης του από Διευθυντή Λειτουργίας της ΕΡΤ έγινε αμέσως μετά την ορκωμοσία του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.


#TAGS MM