Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: «Και γιατί να μη δανειστούμε από τη Ρωσία και την Κίνα;»

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: «Και γιατί να μη δανειστούμε από τη Ρωσία και την Κίνα;»

Μετά τις δηλώσεις για ανάπτυξη μέσω των καταθέσεων των πολιτών και για υποχρεωτική δανειοδότηση του κράτους, μια νέα πρόταση από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ έρχεται στο φως.

Αυτή τη φορά τη διατύπωσε η νεοεκλεγείσα βουλευτής στην Α’ Θεσσαλονίκης, Δέσποινα Χαραλαμποπούλου. «Γιατί θα πρέπει πάντα να δανειζόμαστε από τους ίδιους; Ζούμε στην εποχή της παγκοσμιοποίησης και θα μπορούσαμε να δανειστούμε από άλλους εταίρους, με καλύτερους όρους. Γιατί όχι, για παράδειγμα, από τη Ρωσία και την Κίνα», φέρεται να δήλωσε η κα Χαραλαμποπούλου.

Η δήλωση της έγινε σε συνέντευξή της στη διαδικτυακή έκδοση του γερμανικού περιοδικού Spiegel και η πρόταση της αναδημοσιεύεται στο διεθνή Τύπο.

«Το δίλημμα λιτότητα ή δραχμή χρησιμεύει μόνο για να φοβίσει τους Έλληνες», τονίζει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, που όπως λέει έζησε για ένα χρόνο με το επίδομα ανεργίας, αφού πέρυσι έχασε τη δουλειά της. Εργαζόταν στη βιομηχανία ενδυμάτων.

«Ψάχνω απεγνωσμένα για δουλειά αλλά δεν υπάρχει τίποτα. Ο γιος μου έχει φύγει μετανάστης στη Γερμανία μετά από δυο χρόνια άκαρπης αναζήτησης δουλειάς. Η κόρη μου εργάζεται με μερική απασχόληση, 12 ώρες την εβδομάδα παρότι έχει τα προσόντα και ξέρει ξένες γλώσσες», λέει και προσθέτει: «δε θέλουμε η Ελλάδα να γυρίσει στη δεκαετία του 1960, όταν οι Έλληνες έφευγαν μετανάστες σε χώρες όπως η Γερμανία για να έχουν μέλλον».

«Χρειαζόμαστε φορολογική δικαιοσύνη» τονίζει και προτείνει «φορολόγηση των ναυτιλιακών εταιρειών και των πλούσιων επιχειρηματιών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για φόρο στο τζίρο των επιχειρήσεων;

«Τι θα πάθουμε με τη δραχμή;» – Νέο… φάουλ από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Γλέζος: Ποιούς τρόμαξα με τις δηλώσεις μου για υποχρεωτικό δάνειο από τους πολίτες!

Πρόταση Γλέζου για υποχρεωτικό δάνειο από τους πολίτες – Video

Στρατούλης:”Ο ΣΥΡΙΖΑ θα χρησιμοποιήσει τις καταθέσεις των πολιτών”

Ο Δ.Στρατούλης απαντάει στον Ν. Ευαγγελάτο: Τέλος η διακίνηση μεγάλων κεφαλαίων στο εξωτερικό – ΒΙΝΤΕΟ

ΣΥΡΙΖΑ: Σκόπιμα διαστρεβλώθηκαν οι δηλώσεις Στρατούλη

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε