Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Βουλγαράκης μαινόμενος κατά Σαμαρά και Στυλιανίδη

Σκληρή κόντρα έχει ξεσπάσει με αφορμή το αίτημα Βουλγαράκη για κλήση και του Αντώνη Σαμαρά στην προανακριτική για το Βατοπαίδι. “Αστειότητες” δήλωσε ο Στυλιανίδης.

Η Νέα Δημοκρατία πήρε αποστάσεις από τον Γιώργο Βουλγαράκη μετά το αίτημά του να καταθέσει και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου, δεδομένου ότι διετέλεσε υπουργός Πολιτισμού.

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, μέλος της Προανακριτικής, εξαπέλυσε επίθεση στον πρώην υπουργό. Μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες είπε χαρακτηριστικά: «Η Ν.Δ. σε δύο πορίσματα εξεταστικών επιτροπών, έχει ήδη τοποθετηθεί πλήρως για το Βατοπαίδι. Από εκεί και πέρα, δεν θα ασχοληθεί με αστειότητες που θέλουν να καλούνται ως μάρτυρες ακόμη και πρώην υπουργοί, οι οποίοι δεν είχαν καμία σχέση με την υπόθεση, μόνο και μόνο για να δημιουργούνται εντυπώσεις».

Στα όσα είπε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης αντέδρασε έντονα ο Γιώργος Βουλγαράκης, που τόνισε ότι θέλει να ελπίζει πως η δήλωση δεν τυγχάνει της εγκρίσεως της ηγεσίας της ΝΔ και επεσήμανε πως είναι νομικά και πολιτικά απαράδεκτο να προβαίνει σε δημόσιες πολιτικές κρίσεις και χαρακτηρισμούς, αμφισβητώντας το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά του να υπερασπιστεί το εαυτό του.

Ο κ. Βουλγαράκης ζητά από τη Νέα Δημοκρατία, στο βαθμό που σέβεται τους θεσμούς, να ανακαλέσει τον βουλευτή και την αντικατάστασή του ως μέλος της προανακριτικής Επιτροπής.

Η κόντρα Βουλγαράκη-Στυλιανίδη δεν είναι η μοναδική που ταράζει τη Νέα Δημοκρατία. Εκτός από το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου, πεδίο εσωκομματικής αντιπαράθεσης έγινε και η αποστολή της δικογραφίας για τα παραποιημένα στοιχεία της Eurostat. Αυτή τη φορά τα “ξίφη” τους διασταύρωσαν οι Δημήτρης Αβραμόπουλος και Γιάννης Παπαθανασίου.

“Ήταν και ο Σαμαράς υπουργός Πολιτισμού αλλά μόνο εγώ παραπέμπομαι!”

«Από τον κ. Σαμαρά εν προκειμένω, ζητώ να πει, γιατί κι αυτός δεν ακύρωσε τα συμβόλαια, για τα οποία εγώ κατηγορούμαι επίσης ότι δεν ακύρωσα, με τη μόνη διαφορά ότι εγώ παραπέμπομαι στην προανακριτική επιτροπή και κανένας άλλος».

Με αυτή την δήλωση βόμβα ο Γιώργος Βουλγαράκης εκθέτει ανεπανόρθωτα τον Πρόεδρο της ΝΔ λέγοντας ουσιαστικά ότι δεν έπρεπε να παραπεμφθεί μόνο εκείνος!

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real είπε επίσης: «Ο κ. Σαμαράς, είναι αρχηγός της ΝΔ σήμερα, όπως υπήρξαν αρχηγοί της ΝΔ πολλοί. Η ΝΔ δεν ανήκει στον κ. Σαμαρά, ανήκει στον κόσμο της».

Ξεκαθάρισε ότι δεν έχει συνομιλήσει με κανέναν από τους προτεινόμενους -από τον ίδιο- μάρτυρες, σημειώνοντας ότι το μόνο που θέλει είναι να ειπωθεί η αλήθεια.

Για τον Κώστα Καραμανλή ο κ. Βουλγαράκης εξέφρασε την άποψή του ότι η εικόνα που υπάρχει γύρω του τον αδικεί. Χαρακτήρισε επίσης τον κ. Καραμανλή μεγάλο κεφάλαιο για την κεντροδεξιά, ενώ εκτίμησε ότι στο μέλλον θα κληθεί να παίξει ενοποιητικό ρόλο.

«Πιστεύω ότι πράγματι οι κυβερνήσεις οι τελευταίες έκαναν λάθη, πιστεύω ότι προσέφεραν και πάρα πολύ σπουδαίο έργο, νομίζω ότι το αποτέλεσμα ήταν αναντίστοιχο της προσφοράς που είχε ο Καραμανλής στον τόπο», επισήμανε συμπληρώνοντας:

«Πιστεύω πάντως ότι αυτή η εικόνα αδικεί τον Καραμανλή. Εχω τη βεβαιότητα, ότι ο Καραμανλής σε κάποια στιγμή θα μιλήσει, θα εξηγήσει και νομίζω ότι πολλά πράγματα που σήμερα φαντάζουν ως ανεξήγητα, θα εξηγηθούν».

Αναφορικά πάντως με την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, ο κ. Βουλγαράκης παραδέχτηκε ότι η ΝΔ χειρίστηκε το θέμα πολύ κακά. «Είναι απολύτως δεδομένο, γιατί πήρε μία τροπή και μία εξέλιξη, που ζημίωσε τη ΝΔ», είπε.

Ο πρώην υπουργός της ΝΔ χαρακτήρισε τέλος εξωφρενικούς τους περιοριστικούς όρους που επιβλήθηκαν στον κ. Αγγέλου, λέγοντας: «δεν απαγορεύεις την έξοδο από τη χώρα, σε έναν άνθρωπο που μπορεί αύριο να κάνει θεραπεία αύριο – μεθαύριο στο εξωτερικό. Υπάρχει κανείς που να πιστεύει σοβαρά ότι ο κ. Αγγέλου θα φύγει από τη χώρα; Ο δικαστής κατά τη γνώμη μου κάνει λάθος».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε