Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Βουλγαράκης: Με καλύπτει η επιστολή Καραμανλή

Βουλγαράκης: Με καλύπτει η επιστολή Καραμανλή

«Με καλύπτει η επιστολή Καραμανλή». Αυτή η φράση που βγήκε από τα χείλη του Γ. Βουλγαράκη, άφησε άφωνα τα μέλη της προανακριτικής για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου.

Υπενθυμίζεται οτι η κα Πελέκη καταθέτοντας στην επιτροπή είχε πει το περίφημο: «όποιος φοράει παντελόνια να λαμβάνει τις ευθύνες του», καλώντας τον πρώην πρωθυπουργό να αναλάβει τις δικές του αναφορικά με το σκάνδαλο της υπόθεσης Βατοπεδίου.

Ερωτηθείς ο κ. Βουλγαράκης να σχολιάσει τα όσα κατέθεσε η σύζυγός του και για τα σχόλιά της περί παντελονιών, δήλωσε ότι “αυτά που είπε η σύζυγός μου τα λέει καιρό τώρα. Ο καθένας έχει τον τρόπο του να εκφράζεται”.

Επιπλέον ο κ Βουλγαράκης αποκάλυψε ότι τις επόμενες ημέρες θα μιλήσει δημόσια για ποιους λόγους, τόσο ο κ. Καραμανλής αλλά και ο σημερινός πρόεδρος Αντώνης Σαμαράς τον έβαλαν στο περιθώριο.

Όσο αναφορά στο επίμαχο ακίνητο της Ουρανούπολης ο πρώην υπουργός Πολιτισμού ισχυρίστηκε ότι τα αρχαιολογικά μνημεία είχαν οριοθετηθεί με τρις υπουργικές αποφάσεις και είχαν εξαιρεθεί από το επίμαχο συμβόλαιο.

Σχετικά με την επιστολή του έφορου αρχαιοτήτων της περιοχής ο οποίος επικαλούμενος νόμο του 1965 του ζητούσε να εξαιρεθεί το συμβόλαιο γιατί όλη η περιοχή ήταν αρχαιολογική, ο κ. Βουλγαράκης είπε ότι την έστειλε στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου η οποία και την απέρριψε.

Ο κ. Βουλγαράκης μιλώντας με δημοσιογράφους δήλωσε ότι διαφωνεί με την τακτική της Νέας Δημοκρατίας στα θέματα των εξεταστικών και δήλωσε χαρακτηριστικά ότι το κόμμα θα έπρεπε “να τα έχει κάνει λαμπόγυαλο”.

Η Νέα Δημοκρατία κατηγορεί τον κ. Παπακωνσταντίνου για απιστία στην υπόθεση του Βατοπεδίου, εφόσον το ΠΑΣΟΚ επιμένει στην ζημία ύψους 110 εκατομμυρίων ευρώ για το δημόσιο, τότε σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση ο υπουργός Οικονομικών έχει συντελέσει απιστία σε βάρος του δημοσίου, ανακαλώντας την απόφασή για επιστροφή όλων των ακινήτων στο Δημόσιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : Καλούν Καραμανλή στην προανακριτική! Η κατάθεση της συζύγου Βουλγαράκη “καίει” τον πρώην πρωθυπουργό


Πελέκη: Δεν ξυπνήσαμε μιά ημέρα και είπαμε να κάνουμε τις ανταλλαγές

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε