Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

“Βράζουν” τα Χανιά μετά τη διαγραφή Μαρκογιαννάκη

– “Αναμενόμενη η διαγραφή Μαρκογιαννάκη” υποστηρίζει ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χανίων Μανώλης Αλιφιεράκης
– Ισχύουν όσα λέει ο Μαρκογιαννάκης για την διαγραφή του, λέει στο Newsit ο πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χανίων Γιώργος Βούρβαχης, που αποχώρησε από το κόμμα διαμαρτυρόμενος τον περασμένο Μάιο καταγγέλλοντας μεθοδεύσεις της Ρηγίλλης.

Με καζάνι που βράζει μοιάζουν τα Χανιά. Η πατρίδα της οικογένειας Μητσοτάκη και ο τόπος εκλογής του διαγραφέντος Χ. Μαρκογιαννάκη. Ο τόπος που η  Ντόρα καταγράφει παραδοσιακά τα μεγαλύτερα ποσοστά της στις εκλογικές αναμετρήσεις μοιάζει χωρισμένη στα δύο. Το Newsit επικοινώνησε με τους τοπικούς παράγοντες της Νέας Δημοκρατίας και κατέγραψε το διχαστικό κλίμα που επικρατεί.

Ο Μανώλης Αλιφιεράκης πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χανίων μίλώντας στο Newsit είπε πως η διαγραφή του Χ. Μαρκογιαννάκη από την Ν.Δ αποτελούσε μονόδρομο “Πάρα πολύ σωστή ενέργεια ήταν η διαγραφή από το κόμμα. Εδώ και πολύ καιρό υπήρξε απόσταση ανάμεσα στον κ. Μαρκογιαννάκη και τη Ν.Δ. Νομίζω ότι είχε τραβηχτεί το σχοινί και δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά” είπε χαρακτηριστικά ο τοπικός παράγοντας που θεωρεί πως η πράξη του Αντώνη Σαμαρά απηχεί στις απόψεις των ψηφοφόρων στα Χανιά.

Καθοριστική λεπτομέρια πάντως είναι ότι ο κ. Αλιφιεράκης εξελέγη πρόεδρος τον περασμένο Μάιο, μετά την διαγραφή της Ντ. Μπακογιάννη, και διαδέχθηκε τον «ντορικό» Γ. Βούρβαχη που τότε είχε καταγγείλει ότι «καρατομήθηκε» επειδή στήριζε την Ντόρα.

Ωστόσο, υπάρχουν φωνές που θεωρούν πως οι απόψεις του κ. Αλιφιεράκη δεν απηχούν στους Χανιώτες Νεοδημοκράτες. Ο πρώην πρόεδρος της τοπικής ΝΟΔΕ Γιώργος Βούρβαχης είχε παραιτηθεί και αποχωρήσει από τη Ν.Δ τον περασμένο Μάιο χαρακτηρίζοντας τις εκλογές ως “φαρσοκωμωδία στην οποία θα γυρίσουν την πλάτη οι φίλοι και τα στελέχη της κεντροδεξιάς παράταξης”. Μετά τις εκλογές στον τοπικό τύπο υπήρξαν δημοσιεύματα που ανέφεραν πως από τα 17.000 μέλη της Ν.Δ στα Χανιά ψήφησαν μόλις 600. Σύμφωνα με τον κ. Αλιφιεράκη η μερίδα των οπαδών της Ντόρας Μπακογιάνη δεν ξεπερνά το 0,9% των ψηφοφόρων της Ν.Δ στην περιοχή. Ο κ. Βούρβαχης σε ερώτηση μας άφησε το ενδεχόμενο να συστρατευτεί με την Ντόρα Μπακογιάνη όταν εκείνη δημιουργήσει νέο πολιτικό σχηματισμό.

Αυτό που πιστεύουν στα Χανιά είναι πως ο Αντώνης Σαμαράς θέλει να “καθαρίσει” το κόμμα από τους “ντορικούς” και ένας από αυτούς  ήταν και ο Χρ. Μαρκογιαννάκης. Το στοίχημα όμως για τον πρόεδρο της Ν.Δ είναι πως θα καταφέρει να συγκεντρώσει γύρω του τους ψηφοφόρους της κεντροδεξιάς παράταξης αν η Ντ. Μητσοτάκη αποφασίσει να ιδρύσει νέο κόμμα.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε