Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Βροχή οι επίκαιρες ερωτήσεις στην Βουλή

Βροχή οι επίκαιρες ερωτήσεις στην Βουλή

Μπαράζ επίκαιρων ερωτήσεων κατέθεσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Η Αλέκα Παπαρήγα, ο Γιώργος

Καρατζαφέρης και ο Αλέξης Τσίπρας ρωτούν, αντιστοίχως, τον πρωθυπουργό για τα «καυτά» θέματα του Ασφαλιστικού, της κατάστασης της αγοράς και τους όρους του Μνημονίου με την τρόικα.

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα κατέθεσε ερώτηση με θέμα το Ασφαλιστικό. Ερωτά τον πρωθυπουργό, μεταξύ άλλων, πώς τοποθετείται η κυβέρνηση για τις μαζικές αντιδράσεις των εργαζομένων, αλλά και πως οι εργαζόμενοι θα ανταποκριθούν στις αυξημένες εργασιακές απαιτήσεις.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης επισημαίνει από την πλευρά του την ανησυχητική κατάσταση που επικρατεί στην αγορά. «Η αγορά εκπέμπει σήμα κινδύνου» τονίζει ο κ. Καρατζαφέρης και ερωτά τον Γ.Παπανδρέου εάν θα λάβει «ουσιαστικά μέτρα για την τόνωση της αγοράς».

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται μεταξύ άλλων τον όρο της δανειακής σύμβασης που έχει υπογράψει η κυβέρνηση, με τον οποίο «η χώρα μας παραιτήθηκε σε σχέση με την ίδια και τα περιουσιακά της στοιχεία από κάθε ασυλία λόγω εθνικής κυριαρχίας ή διαφορετικά λόγω της δικαιοδοσίας, κατάσχεσης – συντηρητικής ή αναγκαστικής – ή αναγκαστικής εκτέλεσης σε σχέση με οποιαδήποτε ενέργεια ή διαδικασία σχετικά με τη δανειακή αυτή σύμβαση, γεγονός που σημαίνει ότι δημόσια περιουσία ανυπολόγιστης υλικής ή πολιτιστικής αξίας κινδυνεύει με αναγκαστική εκποίηση σε περίπτωση καταγγελίας της συμβάσεως από τους δανειστές μας και μη εξόφλησής τους».

Ο κ. Τσίπρας ρωτά αν ο πρωθυπουργός γνώριζε το περιεχόμενο της εν λόγω δανειακής σύμβασης, ποιες σχετικές οδηγίες είχε δώσει στον υπουργό Οικονομικών για τη τελική διαμόρφωση των εν λόγω επίμαχων άρθρων και αν προτίθεται η κυβέρνηση να λάβει πρωτοβουλίες προκειμένου να μην ισχύσουν οι «απαράδεκτοι και επικίνδυνοι» όροι αυτής της δανειακής σύμβασης.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε