Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Χαμός στην εξεταστική για την Υγεία! Tweet Νικολόπουλου με λίστες πολιτικών αιτημάτων για προσλήψεις

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

– Ο Νίκος Νικολόπουλος, ανήρτησε απόσπασμα της λίστας στον λογαριασμό στο twitter
– Ο ανεξάρτητος βουλευτής ανέφερε πως στις λίστες αυτές φαίνεται να ζητήθηκαν περίπου 200 προσλήψεις μέσω της κυρίας Σάκης Κυπραίου από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη
– Γιώργος Γεωργαντάς: “Τι θέλετε να πω; Ότι εδώ, από τα 1.737 ονόματα, βλέπω ότι υπάρχουν 70 που πρότεινε ο Πάνος Κουρουμπλής…;”
 

Ούτε μια ώρα (!) δεν πέρασε από την ομόφωνη απόφαση που έλαβαν τα μέλη της εξεταστικής επιτροπής για την Υγεία να μην τύχουν επεξεργασίας και δημοσιοποίησης οι λίστες με τα ονόματα που έλαβαν «εκπτώσεις» νοσηλειών ή «ρουσφετιών» προσλήψεων εργαζόμενων που ζητούσαν πολιτικοί, μέχρι να υπάρξει τουλάχιστον νομική γνωμοδότηση περί προσωπικών δεδομένων, και έγιναν… φειγ – βολάν από τους ίδιους τους βουλευτές της Επιτροπής.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής, Νίκος Νικολόπουλος, ανήρτησε απόσπασμα (δύο σελίδες) από την λίστα με τα πολιτικά αιτήματα για προσλήψεις, στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter. Όταν το μέλος και βουλευτής της ΝΔ, Χρήστος Μπουκώρος, κατήγγειλε την ενέργεια αυτή, ο κ. Νίκος Νικολόπουλος είπε πως προχώρησε σε αυτή την ενέργεια επειδή μέσα σε αυτή τη λίστα υπάρχει και το δικό του όνομα καταγεγραμμένο ως «αιτούντα» και θέλει να του το πει ο κ. Μαρτίνης πότε του ζήτησε αυτός κάτι τέτοιο.

 

 

 

 

Λίγο αργότερα, στο πλαίσιο αντεγκλήσεων μεταξύ των βουλευτών της Επιτροπής, άρχισαν να αναφέρονται «βροχή», με τον εισηγητή της ΝΔ, Γιώργο Γεωργαντά να λέει «τι θέλετε να πω; Ότι εδώ από τα 1.737 ονόματα, βλέπω ότι υπάρχουν 70 που πρότεινε ο Πάνος Κουρουμπλής…».

 

 

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αννέτα Καββαδία, είπε στον εισηγητή της ΝΔ «γιατί δεν αναφέρει και στο όνομα του κ. Σταϊκούρα που υπάρχει μέσα στην ίδια λίστα…» και τον κ. Γιώργο Γεωργαντά να τις απαντά «τι θέλετε να πω και τα ονόματα που είναι μια σελίδα και δίπλα αναφέρουν τον Πάνο Καμμένο;»
Ο Ανδρέας Μαρτίνης, ερωτηθείς για το εάν επιβεβαιώνει τη γνησιότητα των λιστών αυτών είπε πως «δεν είμαι σε θέση ούτε να διαψεύσω ούτε να επιβεβαιώσω για την γνησιότητα τους, καθώς δεν τις γνωρίζω και δεν τα έχω δει…».

Μετά το γαϊτανάκι της δημοσιοποίησης ονομάτων από τους βουλευτές – μέλη της Επιτροπής, το θέμα έθεσε για συζήτηση ο πρόεδρος Αντώνης Μπαλωμενάκης μετά το ολιγόλεπτο διάλειμμα εξέτασης του κ Μαρτίνη που μεσολάβησε.

Στον δεύτερο αυτό γύρο, υπήρξαν νέες εντάσεις και εκρήξεις μεταξύ των βουλευτών και νέες αναφορές ονομάτων πολιτικών.

Ο κ. Νίκος Νικολόπουλος ανέφερε πως στις λίστες αυτές φαίνεται να ζητήθηκαν περίπου 200 προσλήψεις μέσω της κυρίας Σάκης Κυπραίου από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη… άλλες 70 είναι από την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη… και ο χορός ονομάτων έτσι συνεχίστηκε καθ’ όλη την συνεδρίαση.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε