Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Χάνει και το κόμμα ο Γιώργος; – Το καταστατικό του δίνει 6μηνη παράταση “ζωής”

Τα αλλεπάλληλα και αψυχολόγητα λάθη του Γ. Παπανδρέου απειλούν πια να του στερήσουν εκτός από την πρωθυπουργία και την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Η χθεσινή επιλογή του να προτείνει για πρωθυπουργό το Φ. Πετσάλνικο διέρρηξε ακόμα περισσότερο τη σχέση του με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Όταν γύρω στις 5 το απόγευμα κατέστη σαφές ότι ο κ. Παπανδρέου θα πρωθυπουργοποιήσει τον πρόεδρο της Βουλής, μια μεγάλη ομάδα βουλευτών -περισσότεροι από 50- απείλησε ακόμα και με παραίτηση και προκάλεσε την ανάκληση της απόφασης αυτής.

Έτσι ο κ. Παπανδρέου για δεύτερη φορά μέσα σε 5 ημέρες ηττήθηκε από την κοινοβουλευτική του ομάδα. Την περασμένη Παρασκευή τον εξανάγκασε να πάρει πίσω το δημοψήφισμα και να παραιτηθεί από την πρωθυπουργία και χθες του επέβαλε ως πρωθυπουργό τον κ. Παπαδήμο ,ενώ εκείνος ήθελε τον έμπιστο του Φ. Πετσάλνικο.

Το κλίμα που διαμορφώνεται από τα αλλεπάλληλα αυτά λάθη του κ. Παπανδρέου τον φέρνει σε δυσμενή θέση εν όψη των κομματικών διαδικασιών που πρέπει να κινηθούν αφού αύριο λήγει η θητεία του ως προέδρου του κόμματος.

Και σύμφωνα με το καταστατικό που ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου τροποποίησε, ο πρόεδρος πρέπει να προκύψει από ψηφοφορία των μελών και των φίλων του ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο, έχει δικαίωμα να παραμείνει στη θέση του προέδρου (από τη στιγμή που δεν είναι πρωθυπουργός) για διάστημα τουλάχιστον 6 μηνών. Και έχει περιθώριο μέσα σε αυτό το διάστημα καλείται να κινήσει τις όποιες διαδικασίες.

Πάντως παραμένει άγνωστο αν ο Γιώργος Παπανδρέου θα θελήσει να είναι ξανά υποψήφιος πρόεδρος του Κινήματος και ποιοί θα είναι οι αντίπαλοι του στη διεκδίκηση της ηγεσίας του κόμματος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

“Απείλησαν με παραίτηση 50 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ” – Τα ονόματα

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε