Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Χρεοκοπία βλέπει το 54,8% των Ελλήνων – 6,8% προηγείται η Νέα Δημοκρατία

Ιδιαίτερα σημαντικά είναι τα ευρήματα της δημοσκόπησης της GPO για λογαριασμό του Mega, όπου φαίνεται πως η πλειοψηφία των πολιτών σε ποσοστό 54,8% θεωρούν ότι τους επόμενους μήνες υπάρχει μεγάλος κίνδυνος πτώχευσης της χώρας.

Αντίθετα, όχι και μάλλον όχι ότι υπάρχει κίνδυνος πτώχευσης εκφράζεται από το 44,3% των πολιτών.

Από τη δημοσκόπηση προκύπτει ότι το 29% φοβάται ότι τους επόμενους μήνες θα χάσουν τη δουλειά τους, ενώ το 28,2% δεν φοβάται κάτι τέτοιο. Το 41,4% είτε δεν απασχολούνται είτε δεν εργάζονται είτε είναι συνταξιούχοι. Αυτό σημαίνει πως από όσους εργάζονται πάνω από τους μισούς Έλληνες φοβούνται ότι θα χάσουν τη δουλειά τους. Για πρώτη φορά μεγάλα είναι και τα ποσοστά αυτά και μεταξύ των δημοσίων υπαλλήλων.

Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών σε ποσοστό 94,6% είναι σίγουροι ότι τους επόμενους μήνες θα μειωθούν περαιτέρω τα εισοδήματά τους, ενώ μόνο το 5,1% θεωρεί δεν θα γίνει κάτι τέτοιο.

Τέλος, το 77,8% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ και μόλις το 15,8% δηλώνουν πως πρέπει να αποχωρήσουμε.

Αναφορικά με το θέμα των πρόωρων εκλογών, το 45,6% επιθυμεί πως πρέπει να γίνουν πρόωρες εκλογές, ενώ το 52,6% θεωρούν πως δεν πρέπει να γίνουν. Τεράστιο είναι το ποσοστό των αρνητικών αξιολογήσεων για το έργο της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, μόλις το 18% θεωρούν θετικό το έργο της και αρνητικό το θεωρεί το 81,1% των πολιτών.

Εξίσου αρνητικές αξιολογήσεις λαμβάνει και η Νέα Δημοκρατία για το έργο της ως αντιπολίτευση σε ποσοστό 73,3%, ενώ μόνο 23% των πολιτών κρίνουν θετικά το έργο της.

Στην ερώτηση για το ποιά κυβέρνηση θα μπορούσε να αντιμετωπίσει την κρίση που περνάει η χώρα, το 8,9% απάντησε η σημερινή κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Παπανδρέου, το 14,7% απάντησε κυβέρνηση της Ν.Δ. Με πρωθυπουργό τον Σαμαρά, το 36,5% μία συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και σε ποσοστό 38,1% απαντούν καμία από αυτές.

Στην ερώτηση για την καταλληλότητα ως πρωθυπουργός προηγείται ο Αντώνης Σαμαράς με 22,5% έναντι του κ. Παπανδρέου που συγκεντρώνει 16,1%. Ωστόσο, καταλληλότερος αποδεικνύεται ο ΚΑΝΕΝΑΣ με ποσοστό 60,1%.

Αναφορικά με την πρόθεση ψήφου φαίνεται πως τα δύο μεγάλα κόμματα είναι τελείως συρρικνωμένα. Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό 15,5% και προηγείται η Νέα Δημοκρατία με ποσοστό 22,3%, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά φαίνεται το ΠΑΣΟΚ με τόσο μειωμένα ποσοστά.

Ακολουθεί το ΚΚΕ με ποσοστό 9,8%, το ΛΑΟΣ με 7,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 4,8%, οι Οικολόγοι με ποσοστό 2,4%, το κόμμα της κας Μπακογιάννη με ποσοστό 2,0%, η Δημοκρατική Αριστερά του κ. Κουβέλη με πσοοστό 2,7% και το Άρμα Πολιτών με ποσοστό 1,6%.

Σε ποσοστό 19,7% είναι το λευκό, το άκυρο και η αποχή, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι σε ποσοστό 11,3%.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε