Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Χρυσοχοϊδης κατά Τσίπρα: “Κάποιοι εκμεταλλεύονται την ανθρώπινη δυστυχία και εκθέτουν την χώρα σε κινδύνους”

Τα ξίφη τους μέσα από τον Κυριακάτικο Τύπο διασταυρώνουν ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης με τον Αλέξη Τσίπρα για τα γεγονότα της Νομικής.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα “Real News” μίλησε για ανευθυνότητα των πολιτικών δυνάμεων που εκμεταλλεύονται τους μετανάστες για μικροκομματικούς λόγους.

“Με λύπη μου βλέπω την ανευθυνότητα να επικρατεί της ψυχραιμίας. Κάποιοι, επειδή βλέπουν ότι η αντιμνημονιακή τους ρητορεία δεν οδηγεί στις εντάσεις που θα επιθυμούσαν, εκμεταλλεύονται την ανθρώπινη δυστυχία και εκθέτουν και τη χώρα και τους ίδιους τους μετανάστες σε κινδύνους”.

O Αλέξης Τσίπρας, στον ΤΥΠΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ εξέφρασε για άλλη μία φορά τη στήριξη του στους μετανάστες, και απέρριψε όσα λέγονται για το κόμμα του οτι καλλιεργεί τη βία. Πάντως αναγνώρισε πως ήταν λάθος η επιλογή κατάληψης της Νομικής.

“Η επιλογή της Νομικής, αποδείχτηκε ότι λειτούργησε ανασταλτικά. Κυρίως γιατί έδωσε τη δυνατότητα στους κυρίαρχους κύκλους να μεταφέρουν την συζήτηση από τα προβλήματα που θέλουν αυτοί οι άνθρωποι να αναδείξουν, στο θέμα του ασύλου, παρόλο που θεωρούμε πως τέτοιου είδους διαμαρτυρίες χωρούν μέσα στο άσυλο”.

Πρόσθεσε ωστόσο οτι ούτε η εκπαιδευτική διαδικασία διαταράχθηκε, ούτε η δημόσια περιουσία καταστράφηκε, ούτε η τάξη μέσα στο Πανεπιστήμιο διασαλεύτηκε, ούτε κανένας κινδύνευσε – όπως γίνεται όταν παίζουν καρεκλιές η ΔΑΠ με την ΠΑΣΠ.

Αννα Νταλάρα: “Με εκβιασμούς δε γίνονται νομιμοποιήσεις”

H Κυβέρνηση δεν εκβιάζεται δήλωσε η αρμόδια υφυπουργός για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής.

“Δεν μπαίνει στη διαδικασία κανενός εκβιασμού. Ουδείς μετανάστης θα νομιμοποιηθεί ατομικά, ούτε θα γίνουν μαζικές νομιμοποιήσεις. Πέρα από την απόφαση της εθνικής κυβέρνησης, αυτό προβλέπεται και από το νόμο τον Ευρωπαικό και από το Σύμφωνο που έχει υπογραφεί το 2008. Εχουμε νόμους στη χώρα μας!”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε