Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Χρυσοχοίδης: Μονόδρομος για τη χώρα η δημουργία ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης

Η δημιουργία ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης, αποτελεί μονόδρομο για την Ελλάδα, είπε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης στη διάρκεια επίσκεψής του στην Κοζάνη.

Ο υπουργός, που συμμετείχε σε πολύωρες συσκέψεις, με εκπροσώπους παραγωγικών τάξεων και φορέων από τους τέσσερις νομούς της Δυτικής Μακεδονίας, τους προέτρεψε να συσπειρωθούν και να στραφούν σε επενδύσεις που δίνουν έμφαση στην παραγωγή καινοτόμων προιόντων.

“Η προσπάθειά μας δεν έχει ρητορικό και προπαγανδιστικό χαρακτήρα, αλλά εθνικό. Και σ΄αυτή την προσπάθεια σας καλούμε όλους να συσπειρωθείτε γιατί αυτό αποτελεί μονόδρομο για την πατρίδα να δημιουργήσουμε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης και να βγούμε απ΄ αυτή την κρίση”, είπε ο κ. Χρυσοχοίδης απευθυνόμενος στους εκπροσώπους φορέων.

Στις συναντήσεις που έγιναν, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, μέλη διοικήσεων επιμελητηρίων, εμπορικών συλλόγων και παραγωγικών κλάδων ενημέρωσαν τον κ. Χρυσοχοίδη αναλυτικά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κάθε νομός της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και κατέθεσαν προτάσεις, προκειμένου ο υπουργός να έχει άμεση εικόνα για την κατάσταση της τοπικής οικονομίας. Ο κ. Χρυσοχοιδης από την πλευρά του έδωσε διευκρινίσεις για το νέο αναπτυξιακό νόμο, αναφέρθηκε στο Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικής Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΜ), που θα αντικαταστήσει το ΤΕΜΠΜΕ και επανέλαβε ότι τα επενδυτικά προγράμματα που θα προκηρυχθούν το τρέχον έτος θα αγγίζουν το ποσό των 4 δισεκατομμυρίων ευρώ, με έμφαση στην καινοτομία και στην πράσινη ανάπτυξη.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε