Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Χρυσοχοϊδης: “Ο Ρέσλερ δεν ήρθε στην Ελλάδα για επενδύσεις αλλά για να εισπράξει τα χρωστούμενα!”

Οργισμένη αλλά και “πληρωμένη” απάντηση έδωσε ο υπουργός Ανάπτυξης στον υπουργό Οικονομίας της Γερμανίας κ. Ρέσλερ ο οποίος και σήμερα μέσω διαρροών κατηγορεί την Ελλάδα ότι δεν έκανε τίποτα για την Ανάπτυξη.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον κ. Χρυσοχοϊδη τονίζεται:

“Την ίδια στιγμή που ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Λ. Παπαδήμος, και ο Πρόεδρος της Ε.Ε., Χ.Μ. Μπαρόζο, συζητούν σήμερα στις Βρυξέλλες την υλοποίηση ενός συνεκτικού σχεδίου που έχει εκπονήσει το Υπουργείο Ανάπτυξης για τη δημιουργία νέων χρηματοδοτικών εργαλείων (2 εγγυοδοτικά ταμεία για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τα μεγάλα έργα) που θα στηρίξουν την αναπτυξιακή προσπάθεια της Ελλάδας, μερίδα του γερμανικού τύπου και του γερμανικού πολιτικού συστήματος εξακολουθεί να υπονομεύει συστηματικά αυτή την προσπάθεια.

Είναι οι ίδιοι κύκλοι που ενώ πριν λίγους μήνες εργάζονταν θεωρητικά μαζί με τις ελληνικές αρχές για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα, ταυτόχρονα δήλωναν ότι «η χρεοκοπία της Ελλάδας δεν είναι ταμπού».
Αυτή η πολιτική υποκρισία πρέπει επιτέλους να σταματήσει.

Προς αποκατάσταση της πραγματικότητας αναφέρονται τα ακόλουθα:

• Η αλήθεια είναι πως ο κ. Ρέσλερ ήρθε στην Ελλάδα με βασική προτεραιότητα όχι τις επενδύσεις, αλλά την εξόφληση των οφειλών του Ελληνικού Δημοσίου προς τις γερμανικές επιχειρήσεις. Αυτό έθεσε ως όρο για να γίνει δυνατή η συζήτηση για επενδύσεις στην Ελλάδα. Η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και η αλλαγή του επιχειρηματικού περιβάλλοντος δεν συμπεριλαμβάνονταν στις πρώτες προτεραιότητές του.

• Αυτά αποτελούν άλλωστε τομείς στους οποίους η Ελληνική κυβέρνηση, σε συνεργασία με την Τρόικα και τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης, κ. Ράιχενμπαχ, ήδη υλοποιεί σημαντικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις με απτά αποτελέσματα που καταγράφονται από τους δανειστές αλλά και από ανεξάρτητους διεθνείς οργανισμούς, όπως ο ΟΟΣΑ. Υπενθυμίζουμε ότι σε χθεσινή ανακοίνωση του ΟΟΣΑ, η Ελλάδα τοποθετείται πρώτη μεταξύ των Ευρωπαϊκών χωρών που πραγματοποιούν διαρθρωτικές αλλαγές στην οικονομία τους τα τελευταία 2 χρόνια.
Αναμένουμε από το Γερμανικό Υπουργείο Οικονομίας και Τεχνολογίας την αντίστοιχη ενέργεια που καταβάλλει για να κάνει διαρροές στον γερμανικό τύπο σε βάρος της ελληνικής κυβέρνησης –για λόγους εσωτερικής πολιτικής κατανάλωσης και μόνο- να τη διοχετεύσει στην προώθηση πραγματικών γερμανικών επενδύσεων στην Ελλάδα.

Είμαστε βέβαιοι πως μεμονωμένες κακοφωνίες δεν είναι ικανές να σκιάσουν την καλή συνεργασία των δύο κυβερνήσεων καθώς και τη σταθερή στήριξη που παρέχει το γερμανικό κοινοβούλιο στην Ελλάδα. Όπως επίσης δεν μπορούν να επηρεάσουν τις καλές σχέσεις με τον Γερμανικό Σύνδεσμο Βιομηχανιών, οι διοίκηση του οποίου προσεγγίζει τα προβλήματα της ελληνικής πραγματικής οικονομίας με κατανόηση και εποικοδομητική διάθεση για επενδυτικές πρωτοβουλίες. Στο πρόσωπό τους ο Υπουργός Ανάπτυξης βρήκε τους πιο αξιόπιστους συνομιλητές.

Στην τιτάνια προσπάθεια που καταβάλλουν η ελληνική κυβέρνηση και οι ευρωπαίοι εταίροι μας για την έξοδο από την κρίση, χρειαζόμαστε περισσότερη εμπιστοσύνη και ειλικρίνεια αντί για μικροπολιτικά παιχνίδια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νέο χτύπημα Ρέσλερ κατά Χρυσοχοίδη : ”Πολύ φασαρία και κούφια λόγια”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε