Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Χρυσοχοΐδης: Θέλει κι άλλα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών εκτός από της Κοζάνης

Ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης συγκαλεί σύσκεψη τη Δευτέρα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με θέμα την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «πρόκειται να συζητηθούν οι διαστάσεις που έχει λάβει το μεταναστευτικό ζήτημα στη χώρα μας και ο στρατηγικός σχεδιασμός που έχει εκπονήσει η Κυβέρνηση για την αντιμετώπισή του και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, και τη δημιουργία Χώρων Κλειστής Προσωρινής Φιλοξενίας παράνομων μεταναστών».

Σύμφωνα με πληροφορίες, σκοπός της συνάντησης είναι να βρεθούν εγκαταστάσεις οι οποίες θα μπορούν να διαμορφωθούν σε κέντρα προσωρινής κράτησης. Ουσιαστικά πρόκειται για κάτι ανάλογο με αυτό που θα δημιουργηθεί σε λίγες ημέρες στη Κοζάνη. Όσο για το ζήτημα ασφάλειας που τίθεται, τόσο η πλευρά του υπουργείου όσο και η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ θα διαβεβαιώσουν τους περιφερειάρχες πως οι εγκαταστάσεις θα φυλάσσονται διαρκώς από αστυνομικούς.

Στην επιστολή-πρόσκληση που απέστειλε ο Μ.Χρυσοχοΐδης αναφέρεται «η παράνομη μετανάστευση συνιστά ένα από τα πιο κρίσιμα ζητήματα για τη χώρα μας που οφείλουμε να διαχειριστούμε με τρόπο συλλογικό, δημοκρατικό και αποτελεσματικό. Κάθε είδους αναβολής ανάληψης πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση της κατάστασης θα μας οδηγήσει σε ραγδαία επιδείνωση των προβλημάτων. Η Κυβέρνηση υλοποιεί στο πλαίσιο και των ευρωπαϊκών της υποχρεώσεων, ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αναμόρφωσης και αναθεώρησης της πολιτικής ασύλου και δημιουργίας δομών πρώτης υποδοχής μεταναστών έχοντας εξασφαλίσει τους αναγκαίους οικονομικούς πόρους».

Στη σύσκεψη έχουν κληθεί να συμμετάσχουν ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος Γιάννης Σγουρός, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης, και οι γενικοί γραμματείς Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδος, Στερεάς Ελλάδος, Πελοποννήσου και οι Πρόεδροι των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κοζάνη: Σκληραίνουν τις αντιδράσεις τους οι κάτοικοι για το κέντρο μεταναστών

Έστησαν οδοφράγματα στην Κοζάνη για να μη γίνει το στρατόπεδο για τους μετανάστες

Χώρος «φιλοξενίας αλλοδαπών» στην Κοζάνη σε εγκαταστάσεις του Στρατού

Κοζάνη:Ρατσιστικό μήνυμα περιφερειακού συμβούλου – ”Θα κάνω χρωμοσαμπουάν με έγχρωμους”!

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε