Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Χθες είχαμε 100 ημέρες σήμερα 99. Οι άθλοι και οι άθλιοι

Σε πολλά σημεία της χώρας είχαν αναρτηθεί ρολόγια που έδειχναν πόσες ημέρες ώρες και λεπτά μας έμεναν μέχρι την έναρξη των Ολυμπιακών.

 Όχι δεν τα είχε βάλει ο κος Σημίτης ούτε η κα Αγγελοπούλου για να πιέζονται οι εργολάβοι να παραδώσουν έγκαιρα τα ολυμπιακά έργα.

Για να τα βλέπει ο κοσμάκης , που υπέφερε από τα υπό κατασκευή έργα είχαν μπει, γιατί έτσι υπήρχε ημερομηνία λήξης στην ταλαιπωρία.

Τα νέα ρολόγια τα έβαλε η τρόικα. Μετρώντας από χθες , η Ελλάδα έχει 100 ημέρες για να πραγματοποιήσει 10 Ηράκλειους άθλους στην γνωστή ιστορία δημόσιο χρέος-έλλειμμα.

Οι άθλοι περιλαμβάνουν τις δαπάνες νοσοκομείων, τη μείωση και αναδιάρθρωση ανθρώπινου δυναμικού στο δημόσιο (αφορά σε 40.000 τουλάχιστον υπαλλήλους), ΟΤΑ, ΔΕΚΟ, δημόσιες υπηρεσίες. Ακολουθούν ενιαίο μισθολόγιο, συμβάσεις ιδιωτικού τομέα και ελπίζουμε Πανεπιστήμια, στρατός και δικαιοσύνη.

Στο τελευταίο απλώς να θυμίσω ότι είμαστε η χώρα των απειράριθμων στρατηγών, διευθυντών, καθηγητών Πανεπιστημίου και προέδρων εφετών.

Υπάρχει κανένα σχέδιο ώστε το όνειρο να γίνει πραγματικότητα;

Υπάρχει κανένας στρατός από μικρούς Ηρακλειδείς για να βάλουν πλάτη ώστε γίνουν οι άθλοι;

Αμφιβάλλω. Αλλά και για τον Καμίνη πίστευα ότι δεν θα βγει και τα κατάφερε.

Ίσως και μακάρι να διαψευσθώ και πάλι. Θα περιμένω, χωρίς να μετρώ χαιρέκακα τις μέρες να περνούν. Σήμερα 99, αύριο 98, 97,…..

Σήμερα όμως σκέφτομαι τι κάνουν οι εργολάβοι των 100 ημερών;

Η Κυβέρνηση όντως ασχολείται κάπως γιατί το μεσημέρι έχει σύσκεψη για την ανάπτυξη. Όμως κι εδώ οι μισοί υπουργοί είναι κατά του μνημονίου και πίσω από την αντίθεση κρύβουν την τεμπελιά και την σκουριά τους.
Ο κος Σαμαράς ψάχνει να διαγράψει βουλευτές. Εκκαθαρίσεις του εθνικού στρατού. Αλλού γι αλλού.
Τα συνδικάτα εξαγγέλλουν απεργίες και πορείες για τις αντεργατικές προθέσεις-γιατί μέτρα ακόμη δεν είδαμε- της κυβέρνησης. Μόνοι τους θα ανεβαίνουν την Πανεπιστημίου πάλι- αλλά την αναταραχή τους στα μαγαζιά και στην κίνηση θα τα φέρουν.

Τελικά ποιοι θα δουλέψουν αυτές τις , σήμερα, 99 ημέρες; Κι αύριο που θα μένουν 98; Και μεθαύριο;

Πώς να γίνουν άθλοι με τόσους άθλιους;

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε