Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Υπ. Προστασίας Πολίτη: Κανείς δεν επιτρέπεται να εμπαίζει την Αστυνομία! “Απάντηση” στον Κ. Μητσοτάκη

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απαντά στον Κυριάκο Μητσοτάκη για όσα είπε σήμερα στη Βουλή, για την εγκληματικότητα.

Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε σήμερα σε επίκαιρη ερώτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για τα ζητήματα εγκληματικότητας και προστασίας του πολίτη.

“Η πάταξη της εγκληματικότητας απαιτεί σοβαρότητα και επαγγελματισμό και δεν προσφέρεται για τηλεθέαση και πολιτικά παιχνίδια. Η Ελληνική Αστυνομία και το προσωπικό της -πολλές φορές υπό αντίξοες συνθήκες- μοχθούν ώστε ο πολίτης να αισθάνεται και να είναι ασφαλής κάτι το οποίο ουδείς επιτρέπεται να εμπαίζει“, αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

“Τα θύματα της πολιτικής σας είναι οι φτωχότεροι συμπολίτες μας. Για να τελειώνουμε. Θέλω συγκεκριμένες απαντήσεις. Πόσο καιρό θα συνεχίσετε να ανέχεστε το παρακράτος των Εξαρχείων; Τα γκέτο στην δυτική Αθήνα; Πότε θα φέρετε ένα συγκροτημένο σχέδιο που θα αντιμετωπίζει την εγκληματικότητα; Είστε πρωθυπουργός ή είστε προβοκάτορας;
Ως πότε θα κοιτάτε με απάθεια την κατάσταση που έχετε προκαλέσει στην χώρα όπως κοιτάτε με απάθεια το κάθε τρόλεϊ που καίγεται”, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός παρέθεσε στοιχεία και στην συνέχεια κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι με αυτά που λέει και κάνει προσβάλλει την ελληνική αστυνομία.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι τα στοιχεία που παρέθεσε ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι ακριβή. “Λέτε ψέμματα κύριε Μητσοτάκη και τα στοιχεία σας διαψεύδουν. Υπάρχει εγκληματικότητα αλλά όχι έξαρση.
Ηρθατε στη Βουλή για να κάνετε πόλεμο εντυπώσεων. Για να διατυπώσετε το επιχείρημα ότι η κυβέρνηση δεν ιεραρχεί ψηλά το ζήτημα της ασφάλειας των πολιτών.
Τα Εξάρχεια δεν ήταν παράδεισος πριν αναλάβουμε εμείς. Ισχυρίζεστε ότι όλα αυτά τα γεγονότα ξεκίνησαν επι ημερών μας. Θέλω να σας ρωτήσω τι κάνατε εσείς που αυτή η κυβέρνηση σταμάτησε ξαφνικά να κάνει όταν εξελέγη, είπε ο πρωθυπουργός.
Η ΕΛΑΣ δημοσιεύει διαφορετικά νούμερα και στατιστικές από αυτά που εσείς επικαλείστε”, είπε ο κ. τσίπρας. “Ήρθατε εδώ για να στήσετε ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα και για όποια βιτρίνα σπάει φταίει η αριστερά”.

Ο κ. Τσίπρας είπε ακόμα ότι επι των ημερών της ΝΔ η σπασμένη βιτρίνα έγινε αφορμή για επιθέσεις εναντίον ειρηνικών διαδηλώσεων. “Θα ήθελα να αναρωτηθώ κύριε Μητσοτάκη για τα επεισόδια στα Εξάρχεια δεν είπατε κάτι ότι κάθε τρεις και λίγο κουκουλοφόροι επιτίθενται στο σπίτι του Φλαμπουράρη. Και δεν το ειπατε γιατί δεν θα μπορούσατε να αποδώσετε την ρετσινιά. Ήρθατε για άγραν εντυπώσεων. Παραβατικότητα υπάρχει στον τόπο. Αλλά δεν υπάρχει μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλο τον κόσμο. Και στην Γερμανία που δεν κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ”.

“Εμάς μας ενδιαφέρει να έχουμε επαγγελματική αστυνομία. Που δεν θα χτυπάει περαστικούς και δεν θα κλωτσαει 15χρονα που φορούν χειροπέδες. Και το έχουμε καταφέρει. Είτε είστε όμηρος της ακροδεξιάς πτερυγας του κόμματός σας είτε προσπαθείτε να ψαρέψετε ψήφους από την Χρυσή Αυγή.
Ο χουλαγκανισμός είναι χουλιγκανισμός. Δεν μας νοιάζει αν κάποιοι καίνε λεωφορεία γιατι νομίζουν ότι χτυπούν το κατεστημένο. Η αντιμετώπιση είναι η ίδια. Δεν είναι άλλο η βία στα γήπεδα και η βια στα εξάρχεια. Εσείς όμως έχετε άλλη θέση. Δεν ασχολείστε καθολου με το θέμα της ποδοσφαιρικής βίας. Εμείς σταματήσαμε 3 φορές το πρωτάθλημα. Γιατί δεν ασχολείστε με αυτό το θέμα; Γιατί δεν κάνατε τίποτα για την βια στα γηπεδα; Σας νοιάζει μόνο η βια στην οποία μπορείτε να κολήσετε μια ιδεολογική ρετσινιά.
Μαςς ενοχλεί κάθε είδους χουλιγκανισμός, συνέχισε ο πρωθυπουργός. Για τα όπλα βεβαίως είναι τρομοκρατία και βεβαίως ενεργουμε για την εξάρθρωσή τους. Θέλω να σας πω οτι εμείς έχουμε αποτελεσματα, αλλα δεν θέλετε να τα αναγνωρίσετε. Αποκορύφωμα ηταν η σύλληψη ηγετικού στελέχους του επαναστατικού αγωνα.
«Εχετε καταλάβει πότε μπήκε πρωτη φορά η αστυνομία στα Εξάρχεια για να πιάσει κυκλώματα ναρκωτικών; Το καλοκαίρι του 2016. Επι των ημερών σας δεν έγινε τίποτα!”, είπε ο πρωθυπουργός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε