Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Υπάρχει σενάριο για νέο σχήμα πριν τις εκλογές;

Υπάρχει σενάριο για νέο σχήμα πριν τις εκλογές;

Ο προβληματισμός και στα 2 μεγάλα κόμματα μετά τα αποτελέσματα της Κυριακής είναι μεγάλος. Ποτέ άλλοτε στην ιστορία των δυο “μεγάλων” κομμάτων δεν καταγράφηκαν τέτοια ποσοστά και κατ’ επέκτασιν τόσο ηχηρή απόρριψη της πολιτικής τους και των θέσεών τους.

Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορεί ένα σενάριο το οποίο δεν ανήκει στην επιστημονική φαντασία.

Πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και λιγότερα από τη ΝΔ βλέπουν ότι υπάρχει χώρος για ένα νέο σχήμα. Το σκεπτικό τους είναι το εξής: Οι πολίτες με την ετυμηγορία τους έδειξαν ότι απελευθερώθηκαν αφού έφυγαν από τα παραδοσιακά κόμματα. Αυτό δείχνει ότι αναζητούν ένα νέο σχήμα, μια νέα έκφραση.

Βλέπουν επίσης, ότι οι πολίτες που εγκατέλειψαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν πρόκειται να επιστρέψουν στα κόμματα αυτά, όσα διλήμματα και αν τους τεθούν. Ταυτόχρονα, δεν έχουν κάτι να τους εκφράζει. Θέλουν να αφήσουν πίσω τους το παλιό και να βρουν κάτι καινούριο που να έχει την δυναμική ενός μεγάλου κόμματος και να μπορεί να τους εκφράζει και να εγγυηθεί την σταθερότητα που τόσο έχουν ανάγκη.

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit, κάποιες συζητήσεις και ζυμώσεις έχουν ξεκινήσει. Κανείς, δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι κάτι τέτοιο θα γίνει σε αυτές τις εκλογές όποτε κι αν γίνουν, αλλά το νέο πολυτασικό σχήμα δεν θα αργήσει να εμφανιστεί στο πολιτικό προσκήνιο. Άλλωστε δεν βγαίνει και ο χρόνος…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ NEWSIT ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε