Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

ΥΠΕΞ διαψεύδει το Αλ Τζαζίρα: Η Ελλάδα δεν πουλάει όπλα στον Καντάφι

«Απαράδεκτη απόπειρα δυσφήμισης της Ελλάδας» χαρακτηρίζει το υπουργείο Εξωτερικών ρεπορτάζ του Αλ Τζαζίρα, σύμφωνα με το οποίο πλοίο υπό ελληνική σημαία μετέφερε όπλα στην Τρίπολη.

Το αραβόφωνο δορυφορικό τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε την περασμένη Παρασκευή, επικαλούμενο αυτόπτη μάρτυρα, ότι πλοίο ελληνικής σημαίας εκφόρτωσε οπλισμό στο λιμάνι της Τρίπολης. Η αντίδραση του ελληνικού υπουργείου ήρθε μέσω ανακοίνωσης την Τρίτη.

«Οι υπεύθυνοι του καναλιού ουδέποτε επικοινώνησαν με το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας ή άλλη αρχή, προκειμένου να διασταυρώσουν την αξιοπιστία του ισχυρισμού» αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου, ενώ υπενθυμίζεται ότι «αποτελεί υποχρέωση των Μέσων Ενημέρωσης, σ’ αυτή την κρίσιμη περίοδο για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή και τη Β. Αφρική να επιδεικνύουν υπευθυνότητα και σεβασμό στους κανόνες δεοντολογίας κατά την άσκηση του λειτουργήματός τους».

«Η απόπειρα δυσφήμισης της Ελλάδας είναι απαράδεκτη», αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση του υπουργείου, όπου και επισημαίνεται ότι η χώρα μας έχει υιοθετήσει την απόφαση 1970 του Συμβουλίου Ασφαλείας, την οποία και εφαρμόζει με συνέπεια, καθώς συνιστά το βασικό εργαλείο για την άσκηση πίεσης στο καθεστώς Καντάφι, προκειμένου να σταματήσει την αιματοχυσία.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε