Σάββατο, 20 Απρ.
18oC Αθήνα

Υπέρ της αύξησης παρά την κατακραυγή ο βουλευτής της Ν.Δ Δ.Σταμάτης!

Υπέρ της αύξησης παρά την κατακραυγή ο βουλευτής της Ν.Δ  Δ.Σταμάτης!
Οι αναδρομικές αυξήσεις των βουλευτών συζητήθηκαν στη Βουλή όπου ο βουλευτής της Ν.Δ Δ.Σταμάτης τις δικαιολόγησε αγνοώντας την αντίδραση του απλού κόσμου αλλά και των συναδέλφων του που είπαν πως ”μας μουτζώνει η κοινωνία”.
Ο κύριος Σταμάτης σχολίασε με τον εξής τρόπο το αίτημα βουλευτών για αναδρομικές αυξήσεις : ”Λες και το έκαναν σα να μην το δικαιούνταν λες και είναι η τελευταία τάξη αυτής της κοινωνίας, ε, όχι!”
 
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ.Παπαδημούλης είπε : ” Μουτζώνει η κοινωνία και οργίζεται με τους 800 βουλευτές που διεκδικούν… είναι νόμιμο αλλά είναι και ανήθικο, είναι νόμιμο αλλά είναι και προκλητικό… δεν πρέπει να το επιτρέψουμε αυτό, για να πάψει το νόμιμο και ηθικό να αντιμετωπίζεται με μεθόδους Βουλγαράκη”.
 
Ο βουλευτής της Ν.Δ Γ.Βρούτσης σχολίασε :” θεωρώ ότι σήμερα είναι περα από καθε λογική θα το χαρακτήριζα προκλητικό ακόμη και ανήθικο σε μια περίοδο κρίσης που κόβονται συνταξεις, τεως βουλευτές αξιώνουν υπέρογκα ποσά έστω και αν περιέχουν στοιχεία νομιμότητας. Πρέπει η κυβέρνηση να αντιδράσει και ο πρόεδρος της Βουλής και όλα τα κόμματα. Θελουμε απάντηση σήμερα. Δεν μπορεί να υπάρχει κατακραυγή που τη γευόμαστε όλοι”.
 
Ο Φ.Σαχινίδης Υφυπουργός Οικονομικών ζήτησε να πάρουν πίσω τις διεκδικήσεις τους :” Θα συμπαραταχθώ με τη στάση Παπαδημούλη και Βρούτση για το ζήτημα που απασχολεί και προκαλεί την ελληνική κοινωνία με τις αξιώσεις συνταξιούχων βουλέυτων για τις προσθετες απολαβές.Τη στιγμή που η κοινωνία δοκιμάζεται και το πολτικό σύστημα κρίνεται και επικρίνεται η στάση αυτή συμβάλλει στην περαιτέρω απαξίωση του πολιτικού συστήματος και των πολιτικών που το υπηρετούν.Καλώ τους προέδρους ανωτάτων δικαστηρίων να παραιτηθούν από αποφάσεις που ελήφθησαν ή που θα γεννηθούν και το ίδιο πρέπει να πράξουν και όλοι όσων οι αποδοχές συμπαρασύρονται από τις αποδοχές των προέδρων των ανωτάτων δικαστηρίων.Συμπαρατάσσομαι με την άποψη Παπαδημούλη και δεν είναι συγκυριακή η τοποθέτησή μου”.
 
Ο Χ.Πρωτόπαππας καταδίκασε και αυτός :”καλούμε τους πρώην συναδέλφους να παραιτηθούν των αξιώσεών τους.Σε μια περίοδο που όλοι δοκιμάζονται κυρίως οι βουλευτές και όλοι πρέπει να δίνουμε το καλό παράδειγμα”.
 
Ο Σ.Χαλβατζής του ΚΚΕ είπε :” Να αποδεχθεί η Κυβέρνηση την πρόταση ΚΚΕ για κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης.Δικαιούται σύνταξη από ταμείο εργασίας του”.
 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε