Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Υπέρ της Ευρώπης 2 ταχυτήτων η Μέρκελ

Υπέρ της Ευρώπης 2 ταχυτήτων η Μέρκελ

Μετά το σχέδιο για θυσία της Ελλάδας με παραδειγματική έξωση από την ευρωζώνη, η Γερμανίδα Καγκελάριος συνέχισε: ”δεν μπορούμε να μείνουμε στάσιμοι γιατί ορισμένοι δεν θέλουν να μας ακολουθήσουν”.

Η Α.Μέρκελ αφού διαπιστώνει πως ζούμε την Ευρώπη των 2 ταχυτήτων προχώρησε σε απειλές.
”Ήδη το έχουμε αυτό σε διάφορες περιοχές σήμερα.Όποιος είναι στην νομισματική ένωση, θα πρέπει να έρθει πιο κοντά. Πρέπει να είμαστε ανοικτοί στο να κάνουμε δυνατή τη συμμετοχή για όλους. Όμως δεν μπορούμε να μείνουμε στάσιμοι γιατί ορισμένοι δεν θέλουν να μας ακολουθήσουν”.

Η Καγκελάριος της Γερμανίας βιάζεται επίσης να ”κουρέψει” τις προσδοκίες πως η Σύνοδος Κορυφής του Ιουνίου θα δώσει τέλος στην εκρηκτική ευρωπαική κρίση.
”Δεν πιστεύω πως θα υπάρξει μια και μόνο σύνοδος που θα αποφασίσει το μεγάλο βήμα.Όμως αυτό που κάνουμε εδώ και κάποιο καιρό, και για το οποίο ένα σχέδιο εργασίας σίγουρα θα παρουσιαστεί τον Ιούνιο, είναι να πούμε ότι χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη. Αυτό σημαίνει ότι στο μέλλον θα πρέπει επίσης να παραχωρηθούν εξουσίες στην Ευρώπη βήμα-βήμα και να δοθούν στην Ευρώπη ευκαιρίες για έλεγχο”.

Διαβάστε επίσης : Ρώμη και Παρίσι ετοιμάζονται να στηρίξουν την Ελλάδα – Αφήνουν εκτός παιχνιδιού την Μέρκελ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε