Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Ύποπτες κινήσεις με τη λίστα ονομάτων που πήραν δώρα από τη Siemens

Ύποπτες κινήσεις με τη λίστα ονομάτων που πήραν δώρα από τη Siemens

Το κατώφλι της Βουλής πέρασε ο επικεφαλής της υπηρεσίας ειδικών ελέγχων του ΣΔΟΕ, κ. Καπελέρης

Αίσθηση και… ερωτηματικά προκαλεί η συνάντηση διάρκειας μισής ώρας, του Προέδρου της Εξεταστικής για τη Siemens, Σήφη Βαλυράκη με τον Γιάννη Καπελέρη, σε κλειστές πόρτες στη Βουλή κι ενώ απουσίαζαν τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής. 

Η όλη διαδικασία θεωρείται ιδιαίτερα ύποπτη, καθώς αναρωτιέται κανείς γιατί δεν ζήτησε παράταση ο κ. Καπελέρης τηλεφωνικά αντί του να μεταβεί στη Βουλή και να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Εξεταστικής, χωρίς να είναι κανείς άλλος παρών.

Ο Επικεφαλής της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων ζήτησε και έλαβε παράταση μέχρι την Τρίτη προκειμένου να ολοκληρώσει την αποκωδικοποίηση των κωδικών της Siemens με τα ονόματα πολιτικών και μη, προσώπων, που έλαβαν… πληρωμές – χορηγίες και δώρα από τον Μιχάλη Χριστοφοράκο. 

Η συνάντηση των δύο ανδρών προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ν.Δ. η οποία, από νωρίς το πρωί, δια του Κώστα Τζαβάρα είχε στείλει επιστολή στον κ. Βαλυράκη, ζητώντας του να μη συναντηθεί μόνος του με τον Επικεφαλής της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων και στην περίπτωση που του έδινε τον φάκελο με τα επίμαχα στοιχεία, να μην τον ανοίξει. 

Ο κ. Βαλυράκης όμως αγνόησε τη σύσταση… Τηλεφώνησε στον κ. Τζαβάρα, του είπε πως η συνάντηση θα γίνει, θα είναι… «ιδιωτική» και πως ο κ. Καπελέρης δεν θα δώσει στοιχεία. 

Οι δύο άντρες συναντήθηκαν στις 4 το απόγευμα σε άλλο γραφείο από αυτό του Προέδρου της Εξεταστικής, προκειμένου η συνάντηση να μη γίνει γνωστή από τον Τύπο, κάτι που δεν αποφεύχθηκε. 

Στη συνέχεια τηλεφώνησε στους εκπροσώπους των κομμάτων στην Επιτροπή και τους ενημέρωσε ότι έδωσε παράταση μέχρι την Τρίτη στον κ. Καπελέρη επειδή δήλωσε πως δεν έχει ολοκληρώσει την έρευνα του, ενώ του μετέφερε το αίτημα των βουλευτών της Εξεταστικής να ελέγξει και τους λογαριασμούς του φαρμακοβιομήχανου Μάριου Κάτσικα. 

Ο κ. Τζαβάρας, στην τηλεφωνική επικοινωνία που ακολούθησε, χαρακτήρισε «λάθος κίνηση» την ενέργεια του Σ. Βαλυράκη και του ζήτησε μετά επιτάσεως, την Τρίτη, ο κ. Καπελέρης να παρουσιάσει τα στοιχεία ενώπιον σύσσωμης της Επιτροπής, κι όχι μόνο στον Πρόεδρο της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : Τσακάλου: Με απειλεί με την ζωή μου ο Ρ. Φίσερ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε