Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Υπουργείο Εργασίας: Και άλλοι βουλευτές πήραν την 13η σύνταξη!

Υπουργείο Εργασίας: Και άλλοι βουλευτές πήραν την 13η σύνταξη!

Η επιχείρηση “πετάω την μπάλα στην εξέδρα” συνεχίζεται αυτή την φορά από το υπουργείο Εργασίας το οποίο με καθυστέρηση πολλών ημερών παραδέχεται ότι έδωσε σε λάθος ανθρώπους (βλ. βουλευτές) την 13η σύνταξη, δεν δίνει στοιχεία για το ποιοί και πόσοι πήραν την 13η σύνταξη και αποθεώνει τον ΕΦΚΑ!

Ξεχνά, το υπουργείο Εργασίας ότι αν δεν ερχόταν στο φως η υπόθεση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκη Μπαλαούρα, δεν θα είχαμε μάθει για το “λάθος” που έκανε το σύστημα. Ωστόσο, είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι μαθαίνουμε από επίσημα χείλη, έστω και χωρίς αναλυτικά στοιχεία, ότι πήραν και άλλοι βουλευτές την 13η σύνταξη!

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας:

«Ενώ η οικονομική αποδοτικότητα και η επίτευξη πλεονασμάτων του ΕΦΚΑ ενισχύουν τη βιώσιμη προοπτική της κοινωνικής ασφάλισης, και τούτο αποτελεί την κυρίαρχη είδηση των ημερών, κάποιοι επιχείρησαν να θέσουν στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης την καταβολή του βοηθήματος του Δεκεμβρίου σε βουλευτές, και μάλιστα εν αγνοία τους, σαν να επρόκειτο για σκανδαλώδη ευνοϊκή μεταχείρισή τους.
Όσοι επέλεξαν να μην ψηφίσουν υπέρ της ενίσχυσης των συνταξιούχων, και ειδικά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επιχειρούν ανά διαστήματα ανεπιτυχώς να απαξιώσουν την κοινωνική σημασία της παροχής αυτής.
Υπενθυμίζουμε ότι η έκτακτη οικονομική παροχή προς υλοποίηση της εξαγγελίας του πρωθυπουργού, ανήλθε σε 629.483.000 ευρώ και δόθηκε σε 1.577.503 συνταξιούχους.
Διευκρινίζεται, λοιπόν, ότι η καταβολή της έκτακτης οικονομικής παροχής σε περιορισμένο αριθμό βουλευτών οφείλεται στην αυτοματοποιημένη διαδικασία χορήγησής της και βουλευτές οι οποίοι διαπίστωσαν την κατάθεση τέτοιων ποσών στους λογαριασμούς τους, τα επανακατέθεσαν σε λογαριασμούς του ΕΦΚΑ».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε