Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Συλλυπητήρια για το θάνατο το Νίκου Θέμελη

Πανελλήνια συγκίνηση προκαλέι ο θάνατος του συγγραφέα και πολιτικού. Τα συλλυπητήριά τους για το θένατο του συγγραφέα εξεφρασαν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός, ο Ανδρέας Λοβέρδος και η Ντόρα Μπακογιάννη.

“Για όσους τον γνώρισαν προσωπικά, ο Νίκος Θέμελης υπήρξε παράδειγμα σεμνότητας και πνευματικότητας” αναφέρει στη δήλωσή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.”Όσοι τον έμαθαν μέσα από τα βιβλία του έχουν λόγους να νοσταλγήσουν την έμπνευσή του, τη διεισδυτικότητα της ματιάς του στους ανθρώπους και στα ανθρώπινα, τη βαθιά ιστορικότητα της αφήγησής του. Στους δικούς του ανθρώπους εκφράζω τη λύπη μου και την αλληλεγγύη μου”, καταλήγει ο Κάρολος Παπούλιας.

Τα συλλυπητήριά του προς την οικογένεια του Νίκο Θέμελη εκφράζει ο πρωθυπουργός σε δήλωσή του. “Με ιδιαίτερη θλίψη πληροφορήθηκα την πρόωρη απώλεια του Νίκου Θέμελη.Ενός στελέχους με συνεπή παρουσία και μεγάλη συμβολή στην πολιτική ζωή της χώρας και στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.Ενός καταξιωμένου συγγραφέα, με πλούσιο και πρωτοπόρο έργο που παρακολουθεί με μια σύγχρονη ματιά την πορεία και τις αναζητήσεις της Ελληνικής κοινωνίας.Ενός ευαίσθητου και ικανού ανθρώπου του οποίου η απουσία θα είναι αισθητή” αναφέρει στη δήλωσή του ο Γ. Παπανδρέου.

“Το ΠΑΣΟΚ, εκφράζει τη θλίψη του για το θάνατο του Νίκου Θέμελη. Ο Νίκος Θέμελης υπήρξε μια ξεχωριστή πνευματική και πολιτική προσωπικότητα. Στους οικείους του, απευθύνω τα θερμά μου συλλυπητήρια” δήλωσε ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης.

“Ο Νίκος Θέμελης, ένας σπουδαίος Έλληνας, άνθρωπος του πνεύματος της πολιτικής και της επιστήμης, έφυγε σήμερα το απόγευμα από κοντά μας. Εκφράζουμε συλλυπητήρια στους συγγενείς και τους οικείους του. Θα τον θυμόμαστε για πάντα με αγάπη, σεβασμό και εκτίμηση” αναφέρει στη δήλωσή του ο υπουργός υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε: «Ο Νίκος Θέμελης υπήρξε μια ξεχωριστή περίπτωση επιστήμονα, διανοούμενου και δημόσιου άνδρα, ο οποίος με την πορεία του κόσμησε τα ελληνικά γράμματα και την πολιτική ζωή. Διακρίθηκε για το ήθος και την εντιμότητά του και αποτέλεσε παράδειγμα συμπεριφοράς για τις κρίσιμες θέσεις εξουσίας που πέρασε. Με το έργο του ως συγγραφέας φώτισε με έναν ιδιαίτερο τρόπο τη σύγχρονη ελληνική ιστορία και τις αλλαγές της ελληνικής κοινωνίας. Εκφράζω στην οικογένεια του και στους φίλους του τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια”.

Ο Νίκος Θέμελης έφυγε απο τη ζωή σε ηλικία 64 χρόνων, το απόγευμα του Σαββάτου, νικημένος απο τον καρκίνο.

Διαβάστε

“Εφυγε” ο Νίκος Θέμελης

Πολιτισμός Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε