Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

1 δισεκατομμύριο downloads για το Google Earth!

To Google Earth ξεπέρασε τα 1 δισεκατομμύριο downloads από το ξεκίνημά του το 2005.

Για τo Google Earth αυτό μεταφράζεται σε περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο μοναδικά downloads της έκδοσης Google Earth για υπολογιστές, κινητές εφαρμογές αλλά και του Google Earth plug in, επιτρέποντας στον χρήστη να ταξιδέψει σε δευτερόλεπτα από τη Γη στον Άρη και από εκεί στα βάθη των ωκεανών.

Περισσότερο εντυπωσιακό όμως από αυτό το νούμερο, είναι οι πολλαπλοί τρόποι με τους οποίους οι χρήστες έχουν αξιοποιήσει το Google Earth για να ανακαλύψουν τον κόσμο. Όταν δημιουργήθηκε η Keyhole, Inc το 2001 (εταιρία η οποία το 2004 εξαγοράστηκε από την Google) κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι αυτή η τεχνολογία θα χρησιμοποιούνταν με τόσους διαφορετικούς τρόπους.

Για να τιμήσει λοιπόν όλους αυτούς τους ενθουσιώδεις χρήστες, η Google έχει ετοιμάσει μία συλλογή από ιστορίες των προηγούμενων έξι χρόνων, στο OneWorldManyStories, που δείχνουν πώς οι χρήστες ανά τον κόσμο χρησιμοποιούν το Google Earth για να ακολουθήσουν τα όνειρά τους, να ανακαλύψουν νέα και απομακρυσμένα μέρη αλλά και να κάνουν τον κόσμο καλύτερο.
 


Επισκεφτείτε το OneWorldManyStories για να μάθετε πώς άνθρωποι όπως ο καθηγητής David Kennedy του Πανεπιστημίου της Δυτικής Αυστραλίας, χρησιμοποιεί το Google Earth για να χαρτογραφήσει χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα στην Σαουδική Αραβία και την Ιορδανία.

Ο καθηγητής κος Kennedy ανακάλυψε αρχαίους τάφους και γεωγλυφικά τα οποία χρονολογούνται πριν από 2000 χρόνια, χωρίς να χρειαστεί καν να φύγει από το γραφείο του στο Perth.

Με τη σειρά του, ο αρχιτέκτονας Barnaby Gunning, μετά το σεισμό τον Απρίλιο του 2009 στην Λ’ Άκουιλα της Ιταλίας ενθάρρυνε τους συμπολίτες του να ξεκινήσουν να χτίζουν την πόλη από την αρχή, εικονικά σε 3D. Αυτό το online σχέδιο πόλης το οποίο δημιούργησαν σκοπό είχε να βοηθήσει τους αρχιτέκτονες και πολεοδόμους να αναπτύξουν το έργο τους.

Ακόμη ένα παράδειγμα, είναι ο συνταξιοδοτημένος καθηγητής αγγλικών Jerome Burg, ο οποίος δημιούργησε το Google Lit Trips το οποίο χρησιμοποιεί το Google Earth για να αντιστοιχεί μέρη από διάσημα βιβλία με τις γεωγραφικές τους τοποθεσίες, ενθαρρύνοντας τους μαθητές να συνδέουν τις ιστορίες που μελετούν στο σχολείο με τον κόσμο στον οποίο ζουν.

«Οι ιστορίες του Google Earth μέχρι σήμερα έχουν εμπνεύσει πολύ κόσμο, γνωρίζοντας όμως το πάθος και το όραμα των χρηστών του, ξέρουμε ότι τα καλύτερα έρχονται και είμαστε ενθουσιασμένοι με αυτήν τη προοπτική» είπε ο Brian McClendon, Αντιπρόεδρος του τμήματος μηχανικών  του Google Earth και των Χαρτών Google.

Μπορείτε να απολαύσετε πολλές ακόμη ιστορίες όπως οι παραπάνω, οι οποίες δείχνουν πώς το ένα δισεκατομμύριο downloads του Google Earth έχει συμβάλει στις ζωές μας, ενώ αν έχετε και εσείς μία Google Earth ιστορία να μοιραστείτε, η Google θα χαρεί πολύ να την ακούσει. Για να ξεκινήσετε μπορείτε να κατεβάσετε το πρόγραμμα εδώ και να πάρετε και εσείς μέρος.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε