Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

110 εκατομμύρια δολάρια κόστισε στην Αίγυπτο η διακοπή του Internet!

Η εξαήμερη διακοπή του internet φαίνεται πως κόστισε αρκετά χρήματα στην Αιγυπτιακή κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τους αρχικές μετρήσεις του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη [ΟΟΣΑ] το οικονομικό κόστος από το blackout του Internet στην Αίγυπτο αγγίζει τα 90 εκατομμύρια δολάρια.

Απ’ οτι φαίνεται όμως η ζημιά είναι πολύ μεγαλύτερη αφού τα στοιχεία της μέτρησης ήταν λάθος μιας και η διακοπή δεν είχε διάρκεια 5 αλλά 6 μέρες (από τις 27 Ιανουαρίου ως τις 2 Φεβρουαρίου).

Έτσι λοιπόν για κάθε μέρα που ήταν “πεσμένο” το internet η χώρα έχανε 18 εκατομμύρια δολάρια από τα κέρδη των επιχειρήσεων, ποσό που αντιστοιχεί στο 3-4% του ΑΕΠ της χώρας.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις του ΟΟΣΑ, στο ποσό αυτό δεν περιλαμβάνονται οι επιπτώσεις που είχε το ηλεκτρονικό εμπόριο, ο τουρισμός και τα τηλεφωνικά κέντρα που σύμφωνα με τους υπολογισμούς φέρνουν 4 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα.

Έτσι το συνολικό κόστος της εξαήμερης διακοπής του internet στην Αίγυπτο κόστισε σύμφωνα με το Forbes, 110 εκατομμύρια δολάρια και ακόμα και μετά την αποκατάσταση των συνδέσεων επειδή οι ταχύτητες ήταν αργές σε σχέση με τις φυσιολογικές υπήρχε ακόμα και τότε κάποια ζημιά για την Αίγυπτο.

Τέλος μία από τις σημαντικότερες απώλειες που έφερε η διακοπή του internet στη Αίγυπτο ήταν η αποθάρρυνση των ξένων επιχειρήσεων στο να επενδύσουν σε επιχειρήσεις της χώρας.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε