Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

5 πράγματα που αλλάζει το avatar στον κινηματογράφο

Μετά απο 15 χρόνια ο Κάμερον έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα του cinema

Όλα άρχισαν όταν το 2000, η Sony συμφώνησε να βοηθήσει τον Cameron στη δημιουργία ενός φανταστικού συστήματος κάμερας. Κατά τα επόμενα χρόνια, ανέπτυξε ένα hi-def ψηφιακό σύστημα, ελαφρύ, με διπλό- φακό και ικανό για γυρίσματα με 3-D εικόνες που δεν θα είναι κουραστικό για τους  θεατές. Ο νέος αυτός εξοπλισμός χρησιμοποιήθηκε για να γυριστούν σκηνές δράσης της ταινίας Avatar



Για να δημιουργήσει ένα ακριβές αντίγραφο των κινήσεων, οι ηθοποιοί γύρναγαν πρώτα τις σκηνές σε μια άδεια αποθήκη. Ο Cameron παρακολουθούσε τη δράση απο μία εικονική κάμερα που μετέτρεπε τους ηθοποιούς σε 3 μετρους εξωγήινους που κατοικούσαν στο καταπράσινο περιβάλλον της Πανδώρα. Το σύστημα αυτό επιτρέπει στον Cameron να προσδιορίζει τη θέση και να καθοδηγεί την δράση, βλέποντας παράλληλα μια προσομοίωση σε πραγματικό χρόνο του τελικού προϊόντος.



Οι ηθοποιοί φορούσαν στολές γεμάτες με μικρούς ανακλαστήρες Μέσω LED λαμπτήρων  που εκπέμπουν κοντά στις συχνότητες του υπέρυθρου φωτός στο δωμάτιο, ενώ οι  140 ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές παρακολουθούν τις αντανακλάσεις απο την στολή. Τα δεδομένα τροφοδοτούνται σε ένα σύστημα που ενώνει τις αντανακλάσεις με τις κινήσεις των ηθοποιών. Καθώς η κίνηση του ηθοποιού γύρω από το Soundstage, το σύστημα δημιουργεί μία 3-D καταγραφή ολόκληρης της σκηνής. Αργότερα, τοποθετείται πάνω στην τελική ψηφιακή μίξη, καθιστώντας τις κινήσεις να φαίνονται ρεαλιστικές.

 

Κάθε ηθοποιός φοράει ένα είδος κράνους που κατέχει μια μικρή VideoCAM HD μερικά εκατοστά από το πρόσωπό του. Ο πανοραμικός φακός της κάμερας καταγράφει κάθε λεπτό του μυ του προσώπου που κινήται. Τα δεδομένα αυτά τοποθετούνται αντίστοιχα στο πρόσωπο του χαρακτήρα.

Αφού καταγραφούν όλες οι ερμηνείες των ηθοποιών, ο Κάμερον επιστρέφει στην άδεια πλέον αποθήκη. Τοποθετεί πλάνα με τις κινήσεις κάθε χαρακτήρα ένα-ένα, χρησιμοποιώντας την εικονική κάμερα του κάνοντας τις κινήσεις της κάμερας  Οι κινήσεις παρακολουθούνται από το ίδιο σύστημα που καταγράφει τους ηθοποιούς. Το τελικό έργο του Κάμερον ενσωματώνεται στη συνέχεια στο υπόλοιπο σύστημα καθιστώντας έτσι κάθε απόφαση του σκηνοθέτη να ανταποκρίνεται στο τελικό προϊόν.


Δυστυχώς στην Ελλάδα σε επιλεγμένες μόνο αίθουσες θα φορέσουμε τα 3D γιαλιά για την απόλυτη εμπειρία!!

Δείτε τον τρόπο που γυρίστηκε το Αvatar

Δείτε την πρεμιέρα στο Λονδίνο

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε