Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΟΑΕΔ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Λιακάδα 15 Αθήνα Αναλυτικά

Αγωγές σε facebook και twitter απο χρήστες του internet

Αγωγές σε facebook και twitter απο χρήστες του internet
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 16.03.2012 | 19:27
Πρώτη δημοσίευση: 16.03.2012 | 19:18

Οι αγωγές κατατέθηκαν απο χρήστες που χρησιμοπουιούν ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης μέσω κινητών τηλεφώνων.

Οπως υποστηρίζουν οι χρήστες οι ιστότοποι αυτοί οικειοποιούνται τους καταλόγους με τις διευθύνσεις τους χωρίς τις απαραίτητες ασπίδες προστασίας.

Στην αγωγή, η οποία κατατέθηκε στις αρχές της εβδομάδας στο ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Ώστιν, στο νότιο Τέξας, αναφέρεται επίσης η Apple, όσον αφορά τη διαδικασία έγκρισης των εφαρμογών αυτών στο κατάστημά της στο Διαδίκτυο App Store.

Οι εφαρμογές που αφορά η αγωγή αυτή, στις οποίες περιλαμβάνεται το παιγνίδι Angry Birds της φινλανδικής εταιρείας Rovio, όπως και διάφορα άλλα παιγνίδια της αμερικανικής Electronic Arts, ή ακόμη ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης για επαγγελματίες LinkedIn, έχουν ως κοινό σημείο μια λειτουργία "social", δηλαδή ένα μεγάλο μέρος του ενδιαφέροντος που παρουσιάζουν εναπόκειται στο γεγονός ότι οι χρήστες μπορούν να κοινοποιήσουν στο δίκτυο γνωριμιών που έχουν τις δραστηριότητές τους.

Ωστόσο σύμφωνα με τον δικηγόρο των 13 που προσέφυγαν στη δικαιοσύνη, οι εφαρμογές αυτές χρησιμοποιούν χωρίς έγκριση τον κατάλογο με τις διευθύνσεις που έχουν αποθηκευμένο στο τηλέφωνό τους οι πελάτες τους.

Η αγωγή αυτή στρέφεται συνολικά κατά 18 επιχειρήσεων από τις οποίες ζητείται η καταβολή αποζημίωσης, όπως και αλλαγή των πρακτικών τους.
Tags: FACEBOOK


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Έσβησαν στην άσφαλτο! Μετέδωσαν live τον θάνατό τους στο facebook [vid] Έσβησαν στην άσφαλτο! Μετέδωσαν live τον θάνατό τους στο facebook [vid]
  2. Γαύδος: Περίεργη φωτιά αναστατώνει το νησί - Η ανάρτηση της δημάρχου στο facebook [pics] Γαύδος: Περίεργη φωτιά αναστατώνει το νησί - Η ανάρτηση της δημάρχου στο facebook [pics]
  3. Για ακόμα μία φορά το Facebook Year in Review δεν αρέσει στους περισσότερους χρήστες! Για ακόμα μία φορά το Facebook Year in Review δεν αρέσει στους περισσότερους χρήστες!
  4. Κρήτη: Ο χορός της ψυχής - Άφωνοι οι καλεσμένοι της δεξίωσης [vid] Κρήτη: Ο χορός της ψυχής - Άφωνοι οι καλεσμένοι της δεξίωσης [vid]
  5. Η τεχνητή νοημοσύνη του Facebook θα ελέγχει τις ζωντανές μεταδόσεις των χρηστών! Η τεχνητή νοημοσύνη του Facebook θα ελέγχει τις ζωντανές μεταδόσεις των χρηστών!
  6. Πώς θα καταλάβετε ότι μια “είδηση” είναι... μούφα! Πώς θα καταλάβετε ότι μια “είδηση” είναι... μούφα!
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook