Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 21 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Απειλείται και πάλι το YouTube στην Τουρκία

Απειλείται και πάλι το YouTube στην Τουρκία
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 02.11.2010 | 19:33
Πρώτη δημοσίευση: 02.11.2010 | 19:33

Το δικαστήριο διέταξε την απαγόρευση του βίντεο και ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει από τους διαχειριστές της ιστοσελίδας να διαγράψουν τα ενοχοποιητικά βίντεο.

Η ιστοσελίδα του YouTube, η οποία άνοιξε πρόσφατα στην Τουρκία μετά από τρία χρόνια απαγόρευσής της, απειλείται πάλι με λογοκρισία εξαιτίας ενός βίντεο που ενοχοποιεί έναν Τούρκο πολιτικό, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Ένα δικαστήριο στην Άγκυρα ενέκρινε τα αιτήματα του πρώην ηγέτη του τουρκικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Ντενίζ Μπαϊκάλ, ο οποίος τον Μάιο αναγκάστηκε να παραιτηθεί, μετά την αποκάλυψη βίντεο, όπου εμφανίζεται να διατηρεί εξωσυζυγική σχέση.

Το δικαστήριο διέταξε την απαγόρευση του βίντεο και ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει από τους διαχειριστές της ιστοσελίδας να διαγράψουν τα ενοχοποιητικά βίντεο, διαφορετικά θα εμποδίσουν την πρόσβαση σε αυτήν, πρόσθεσε το πρακτορείο ειδήσεων.

Το δικαστήριο ήρε την απαγόρευση, το Σάββατο μετά από τρία χρόνια.

Η πρόσβαση στο YouTube είχε απαγορευθεί το Σεπτέμβριο του 2007 εξαιτίας ενός βίντεο που θεωρήθηκε ότι προσβάλει τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ.   Διαδώστε αυτό το άρθρο