Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Από σήμερα και πάλι σε λειτουργία το ανανεωμένο Playstation Network!

Εδώ και περίπου 2 εβδομάδες το δίκτυο του Playstation είναι offline εξαιτίας επίθεσης χάκερ που δέχτηκε, η εταιρία όμως εργάζεται πυρετωδώς για να το διορθώσει και να ‘ναι έτοιμο και πάλι.

Απ’ οτι φαίνεται όμως η υπηρεσία δεν θα είναι offline για πολύ καιρό ακόμη αφού σύμφωνα με συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο Τόκιο η Sony, ανακοίνωσε ότι το PSN αναμένεται να ενεργοποιηθεί μέσα στην εβδομάδα και σιγά σιγά θα αρχίσουν να ενεργοποιούνται σταδιακά και οι υπηρεσίες του σε όλες τις χώρες.

Η Sony δήλωσε ότι οι πρώτα θα ενεργοποιηθούν οι υπηρεσίες του online gaming για PS3 και PSP, και στη συνέχεια οι υπηρεσίες ενοικίασης ταινιών, καθώς επίσης και μουσικής από την Qriocity.

Επίσης ο κατάλογος με τους φίλους και το chat θα επανέλθουν και αυτά όπως ήταν αναμενόμενο.

Αρχικά η εταιρία με την ενεργοποίηση του PSN θα γίνει μία υποχρεωτική ενημέρωση του συστήματος που αναμένεται να ζητήσει από όλους του χρήστες να αλλάξουν κωδικό πρόσβασης στο λογαριασμό τους πριν μπουν στο δίκτυο, μιας και οι παλιοί κωδικοί φαίνεται πως έχουν κλαπεί από την επίθεση που δέχτηκε το δίκτυο.

Αυτή η αλλαγή κωδικού πρόσβασης θα είναι εφικτή μόνο από το PS3 που δημιουργήθηκε ο κάθε λογαριασμός ή μέσω ενός έγκυρου email επιβεβαίωσης έτσι ώστε να μπορέσει η εταιρία να εξασφαλίσει οτι οι χάκερ δεν μπορούν να συνδεθούν πριν από τον πραγματικό χρήστη, και να αλλάξουν τον κωδικό πρόσβασης στο λογαριασμό του.

Η Sony δεν γνωρίζει ακόμη αν τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας βρίσκονται σε κίνδυνο  διατηρώντας τη γραμμή του «δεν υπάρχουν στοιχεία αυτή τη στιγμή ότι οι αριθμοί της πιστωτικής κάρτας έχουν κλαπεί από τους λογαριασμού των χρηστών”.

Πάντως όπως είναι αναμενόμενο η εταιρία η Sony, έχει βελτιώσει την  ασφάλεια του νέου PSN, με νέα προγράμματα προστασίας, και firewalls, καθώς και ενισχυμένα επίπεδα προστασίας των δεδομένων.

Τέλος η Sony ως ένδειξη συγνώμης για την αναστάτωση, υπόσχεται σε όλους τους χρήστες οτι τις πρώτες 30 μέρες λειτουργίας του νέου PSN θα προσφέρει δωρεάν περιεχόμενο για download καθώς και ένα μήνα δωρεάν εγγραφή στο PlayStation Plus, ενώ οι συνδρομητές του PlayStation Plus θα πάρουν και αυτοί  bonus 30 ημερών.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε