Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Αθώος απο το …Facebook

H αστυνομία της Νέας Υόρκης συνέλαβε τον δεκαεννιάχρονο Rodney Bradford…

…ως βασικό ύποπτο για μια ληστεία που έγινε στο Brooklyn. Ο νεαρός αρνήθηκε τις κατηγορίες και ισχυρίστηκε ότι την επίμαχη ώρα βρισκόταν μακριά από το σημείο της ληστείας. Ομως, δεν υπήρχε κάποιος μάρτυρας για να επιβεβαιώσει το άλλοθι του.

Τα πάντα έδειχναν ότι ο Bradford είναι ένοχος, όμως ο δικηγόρος του επικαλέστηκε ότι την ώρα της ληστείας ο πελάτης του έκανε ένα status update στο Facebook από το Harlem που βρισκόταν εκείνη την ώρα και είναι σε μεγάλη απόσταση από τη σκηνή του εγκλήματος, οπότε δεν μπορεί να είναι ύποπτος.

Ο εισαγγελέας ζήτησε από το Facebook να επαληθεύσει τη γνησιότητα του μηνύματος και να ελέγξει μέσω της IP address αν το update έγινε πράγματι από το Harlem. Οι υπεύθυνοι του Facebook επιβεβαίωσαν τον ισχυρισμό του 19χρονου και αφέθηκε ελεύθερος.

Το περιστατικό αυτό αποδεικνύει το ρόλο που παίζουν οι υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης στην καθημερινότητα πολλών ανθρώπων. Δεν αποκλείεται αν ο Bradford  δεν ήταν στο facebook ακόμα να έτρεχε για να αποδείξει την αθωότητά του.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε