Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Αυτές είναι οι νέες webOS συσκευές της HP!

H HP ανακοίνωσε το νέο Tablet και τα δύο νέα smartphone της που θα έχουν το νέο λειτουργικό webOS.

Η Hewlett-Packard  φαίνεται οτι και αυτή θέλει να πάρει ένα κομμάτι από την νέα αγορά των Tablet PC ρίχνοντας στη μάχη το νέο της προϊόν που ακούει στο όνομα TouchPad.

Το HP Touchpad, θα είναι το πρώτο προϊόν της νέας σειράς υπολογιστών της εταιρίας που θα έχουν το λειτουργικό σύστημα webOS.

Το webOS το δημιούργησε η εταιρία Palm που πλέον ανήκει στην ΗΡ αφού την εξαγόρασε πέρυσι έναντι 1,2 δισ. δολαρίων. για να μπορέσει να εισχωρήσει στην ανερχόμενη αγορά smartphones και των tablets.

Τα κατασκευαστικά χαρακτηριστικά του Touchpad μοιάζουν με αυτά του iPad αφού και αυτό ζυγίζει περίπου 700 γραμμάρια και έχει οθόνη 9,7 ιντσών.

Στο εσωτερικό του διαθέτει ένα διπύρηνο επεξεργαστή Qualcomm που επιτρέπει στον χρήστη να κάνει πολλές εργασίες ταυτόχρονα (multi-tasking), ενώ σε αντίθεση με το iPad, διαθέτει κάμερα και υποστηρίζει το Adobe Flash για online βίντεο.

Το γεγονός οτι τον τελευταίο καιρό έχουν κυκλοφορήσει ή αναμένεται να κυκλοφορήσουν πολλά νέα Tablets με διαφορετικά λειτουργικά στην αγορά όπως το PlayBook της RIM (Blackberry) και το Xoom (με λειτουργικό Android) της Motorola και φυσικά και το νέο iPad ανησυχεί λίγο την HP.

Όμως αυτό που θα κρίνει την εμπορική επιτυχία του, θα είναι κατά πόσο το λειτουργικό webOS πρόκειται να διευκολύνει τους χρήστες αλλά και τους ανεξάρτητους προγραμματιστές για να μπορέσουν να δημιουργήσουν νέες εφαρμογές (apps).

Αν αναλογιστεί κανείς οτι για τα προϊόντα της Apple υπάρχουν ήδη περισσότερες από 300.000 εφαρμογές ενώ πάνω από 100.000 εφαρμογές είναι διαθέσιμες για τις Android συσκευές, το Touchpad, θα χρειαστεί τουλάχιστον 30.000 – 50.000 εφαρμογές για να είναι ανταγωνιστικό.

Το νέο Tablet αναμένεται να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι του 2011 στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ σε τιμή που ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί.

Όμως εκτός από το Touchpad, η ΗΡ σύντομα αναμένεται να ανακοινώσει και δύο νέα μοντέλα smartphones.

Το πρώτο θα είναι το μικροσκοπικό Veer που έχει μέγεθος πιστωτικής κάρτας και χωράει παντού ενώ διαθέτει οθόνη 2,6 ιντσών με ανάλυση 320×400 pixels και αρκετή μνήμη για να μπορείτε να αποθηκεύετε οτι θέλετε (8GB).

Το δεύτερο smartphone που θα δούμε από την HP είναι το Pre 3 που θα είναι λίγο μεγαλύτερο από το Veer και θα διαθέτει οθόνη 3,6 ιντσών, συρόμενο πληκτρολόγιο και μνήμη 16 ή 32 GB.

Τέλος και τα δύο τηλέφωνα θα έχουν λειτουργικό webOS, όπως το Touchpad ενώ το ίδιο λειτουργικό σύστημα αναμένεται να χρησιμοποιηθεί από την αμερικανική εταιρία σε μια νέα σειρά τόσο επιτραπέζιων όσο και φορητών υπολογιστών της, παράλληλα με τα Windows, τα οποία δεν πρόκειται να εγκαταλείψει.

Τo Veer αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά των ΗΠΑ την άνοιξη ενώ το Pre3 το καλοκαίρι σε τιμές που παραμένουν για την ώρα άγνωστες.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε