Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Αυτή είναι η πρώτη 21:9 Ultrawide οθόνη στον κόσμο

Αυτή είναι η πρώτη 21:9 Ultrawide οθόνη στον κόσμο

H LG παρουσίασε την οθόνη EA93 UltraWide, την πρώτη στον κόσμο που διαθέτει αναλογία 21:9. 

Με διαγώνιο 29 ίντσες, προσφέρει μεγάλη επιφάνεια εργασίας και απόδοση 100% της χρωματικής παλέτας sRGB. 
 
Επιπλέον επιτρέπει στον χρήστη να έχει την ίδια στιγμή πολλά παράθυρα κι έγγραφα ανοικτά στην επιφάνεια εργασίας. 
 
Χάρη στο πλάτος της οθόνης ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να βλέπει περισσότερες στήλες ενός φύλλου εργασίας ή να διαβάζει ταυτόχρονα δύο σελίδες ενός εγγράφου. Σχεδιασμένη ώστε να μεγιστοποιεί την παραγωγικότητα, η νέα οθόνη χρησιμοποιεί πάνελ τύπου IPS για πιστή αναπαραγωγή των χρωμάτων, και αποτελεί μια εντυπωσιακή προσθήκη στον εξοπλισμό του γραφείου, του σπιτιού ή του στούντιο.
 
«Στόχος της LG είναι πάντα να διευρύνει τον ορισμό της τεχνολογίας και να συμβάλλει στην άνεση και την παραγωγικότητα των ανθρώπων. Η οθόνη EA93 UltraWide προσφέρει στον χρήστη ακόμη περισσότερες δυνατότητες και μοναδική εμπειρία θέασης χάρη στις κινηματογραφικές της αναλογίες, την πλούσια χρωματική παλέτα και τα λειτουργικά χαρακτηριστικά της οθόνης στο σύνολό τους, επιβεβαιώνοντας τη διαρκή προσήλωση της LG στην καινοτομία» δήλωσε ο κ. Ζαφείρης Ψαραδέλλης, Mobile Communications (MC) & ISP Director, LG Ελλάς.
 
Η EA93 είναι επίσης κι ένα εξαιρετικό εργαλείο για τον επαγγελματία γραφίστα. Του δίνει τη δυνατότητα να αξιοποιεί καλύτερα το χρόνο του, βλέποντας και κάνοντας περισσότερα. Χάρη στη λειτουργία 4-Screen Split, η οποία χωρίζει την οθόνη μέχρι και σε 4 ανεξάρτητα τμήματα, μπορεί έχει στα χέρια του το απόλυτο εργαλείο multitasking. Συνήθως, οι γραφίστες χρησιμοποιούν δύο διαφορετικές οθόνες, προκειμένου να μπορούν να συγκρίνουν και να αντιπαραβάλλουν το υλικό που επεξεργάζονται. Όμως, ένα τέτοιο setup ενδέχεται να προκαλέσει αστοχίες στην επιλογή των χρωμάτων, λόγω της διαφορετικής απόδοσης κάθε οθόνης.  
 
Από την άλλη πλευρά, η οθόνη UltraWide μπορεί, μέσω του Dual Link-up, να συνδέεται σε δύο διαφορετικές εξωτερικές συσκευές, εξασφαλίζοντας ενιαία χρωματική απόδοση σε ολόκληρη την επιφάνεια εργασίας, και εξαλείφοντας την οπτική παρεμβολή του πλαισίου (bezel) που υπάρχει σε ένα τυπικό set-up με δύο διαφορετικές οθόνες. Αξίζει να σημειωθεί ότι η οθόνη αποδίδει το 100% της χρωματικής παλέτας sRGB.
 
Η αναλογία 21:9 της οθόνης UltraWide EA93 είναι πολύ κοντά στην αναλογία της οθόνης μιας κινηματογραφικής αίθουσας. Έτσι η αναπαραγωγή μιας ταινίας γίνεται με τον τρόπο που επεδίωκε ο σκηνοθέτης της. Παράλληλα, το πάνελ τεχνολογίας IPS επιτρέπει την προβολή ταινιών με κινηματογραφική ποιότητα σχεδόν από οποιαδήποτε γωνία θέασης. 
 
Ο συνδυασμός 4 διαφορετικών χαρακτηριστικών, δηλαδή της αναλογίας 21:9, της εκπληκτικής αναπαραγωγής των εικόνων, των ζωντανών χρωμάτων και του LG CINEMA SCREEN, καθιστούν την οθόνη UltraWide EA93 ιδανική και για τους φίλους του κινηματογράφου και για τους φανατικούς gamers. Οι τελευταίοι μπορούν να παίζουν παιχνίδια ή να παρακολουθούν βίντεο από το κινητό τους, αξιοποιώντας τη σύνδεση MHL. Η απόλυτη εμπειρία θέασης και ψυχαγωγίας συμπληρώνεται από δύο stereo ηχεία. 

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε