Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Αυτό είναι το νέο υβριδικό netbook!

Το νέο  “δύο σε ένα” υβριδικό netbook IdeaPad U1 της Lenovo μπορεί και συνδυάζει ένα multitouch tablet μ’ ένα laptop, επιτρέποντας στο χρήστη να το χρησιμοποιεί όπως θέλει, ανάλογα με τις ανάγκες του.

Έτσι λοιπόν με ένα απλό άγγιγμα, η οθόνη βγαίνει από το κυρίως σώμα του netbook και μετατρέπεται σε ένα αυτόνομο multitouch tablet δίνοντας έτσι την επιλογή στο χρήστη να το χρησιμοποιεί ως netbook ή ως tablet.

Εκτός όμως από τον πρωτότυπο σχεδιασμό του, το  U1 ανάλογα με τον τρόπο λειτουργίας που θα επιλέξει ο χρήστης (ως netbook ή ως tablet), μπορεί και χρησιμοποιεί διαφορετικά λειτουργικά συστήματα και επεξεργαστές.

Έτσι όταν ο χρήστης το χρησιμοποιεί ως netbook τότε το λειτουργικό του είναι τα Windows 7 ενώ διαθέτει επεξεργαστή Intel Core 2 Duo SU.

Όταν πάλι ο χρήστης το χρησιμοποιεί ως tablet, τότε το λειτουργικό της συσκευής είναι πλέον Android και με έναν επεξεργαστή ARM Snapdragon της Qualcomm.

Συνολικά το IdeaPad U1 διατίθεται με 4GB RAM (512MB στο tablet mode), 2 θύρες USB 2.0, eSATA, VGA, HDMI, αναγνώστη καρτών μνήμης “4-in-1” και ψηφιακή φωτογραφική μηχανή 1,3MPixels..

Η μπαταρία του σίγουρα θα αφήσει πολλούς ευχαριστημένους μιας και προσφέρει αυτονομία για πέντε ώρες ενώ το βάρος του είναι περίπου 800 γραμμάρια για να μπορεί ο χρήστης να το κουβαλάει πάντα μαζί του.

Η τιμή του στην Κίνα είναι περίπου 990 ευρώ ενώ στην Ευρώπη δεν ξέρουμε για την ώρα πόσο θα είναι.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε