Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Αυτός είναι το νέο αφεντικό της Apple!

Ο Tim Cook είναι αυτός που αναλαμβάνει το τιμόνι της Apple μετά την παραίτηση του Steve Jobs από την θέση του CEO της εταιρίας.

Όλο το διάστημα που ο Steve Jobs βρισκόταν σε άδεια για λόγους υγείας, τα καθίκοντά του τα είχε αναλάβει προσωρινά ο Tim Cook και σίγουρα κανείς δεν μπορεί να αμφιβάλλει για την αξία του αλλά και για το λόγο που ο Steve Jobs τον επέλεξε.

Ο Tim Cook γεννήθηκε τον Νοέμβριο του 1960 στο Robertsdale της Alabama και σπούδασε βιομηχανικό σχεδιασμό στο Auburn University όπου αποφοίτησε το 1982 κι έκανε MBA στο Duke University το 1988.

Πριν αναλάβει τα καθήκοντά του Senior vice president of worldwide operations το 1998 στην Apple, εργαζόταν για 12 χρόνια στην IBΜ και για ένα εξάμηνο στην Compaq.

Ήδη μέσα στα τελευταία 7 χρόνια είχε αναλάβει τα καθήκοντα του Chief Operating Officer (COO) της εταιρίας, και αντικαθιστούσε με επιτυχία τον Steve Jobs κάθε φορά που ήταν αναγκαίο.

Μάλιστα ας μην ξεχνάμε οτι όσο καιρό είχε αναλάβει τα καθήκοντα του CEO κυκλοφόρησε το iPhone 3GS (WWDC 2009), αλλά και τα νέα iPods και MacBooks.

Επίσης τα τελευταία χρόνια ήταν στο πλευρό του Jobs σε αρκετές εκδηλώσεις της εταιρίας, ενώ στην παρουσίαση του iPhone 4 τον είδαμε στην σκηνή για λογαριασμό της Verizon.

Σε αντίθεση με τον Jobs, ο Tim Cook φημίζεται για την ηρεμία και την ψυχραιμία του πράγμα που σίγουρα θα βοηθήσει στην ομαλή λειτουργία της εταιρείας στο μέλλον.

Ο Tim Cook δεν έχει δώσει πολλές αφορμές για να ασχοληθούν τα μέσα με την προσωπική του ζωή όμως παρολ‘ αυτά τον έχουν χαρακτηρίσει ως τον «ισχυρότερο ομοφυλόφιλο στη Silicon Valley».

Τέλος μπορεί η μετοχή της Apple να έπεσε με την ανακοίνωση της παραίτησης του Jobs και πολλοί να ανησυχούν για το μέλλον της εταιρίας, όμως ο Cook έχει τις ικανότητες αλλά και την στήριξη τόσο του Jobs όσο και του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε το καθησυχαστικό email που έστειλε στους εργαζόμενους της εταιρίας μετά την την παραίτηση του Steve Jobs από την ηγεσία της Apple.


“Ανυπομονώ για την καταπληκτική ευκαιρία που μου δίνεται να αναλάβω το ρόλο του Διευθύνων Σύμβουλου σε μία από τις πιο καινοτόμος εταιρεία στον κόσμο. Η συμμετοχή στην Apple ήταν η καλύτερη απόφαση που πήρα ποτέ και σίγουρα ήταν οτι καλύτερο να δουλεύω για την Apple και για τον Steve για πάνω από 13 χρόνια. Συμμερίζομαι την αισιοδοξία του Steve για το λαμπρό μέλλον της Apple.

Ο Steve ήταν πολύ καλός ηγέτης και μέντορας για μένα, όπως και σε ολόκληρη την ομάδα και τους εργαζομένους μας. Ανυπομονούμε και περιμένουμε τη συνεχή καθοδήγηση του Steve ως Προέδρο μας. Επίσης θέλω να είστε σίγουροι ότι η Apple δεν πρόκειται να αλλάξει. Συμμερίζομαι τις αρχές και τις αξίες της Apple. Ο Steve κατάφερε να χτίσει μια εταιρεία και μία κουλτούρα διαφορετική από οποιαδήποτε άλλη στον κόσμο και θέλουμε να παραμείνουμε πιστοί σε αυτό, είναι στο DNA μας.

Θα συνεχίσουμε να κάνουμε τα καλύτερα προϊόντα στον κόσμο, που δίνουν ευχαρίστηση στους πελάτες μας και κάνουν τους εργαζομένους μας περήφανους γι’ αυτό που κάνουν.
Αγαπώ την Apple και ανυπομονώ να αναλάβω τα νέα μου καθήκοντα. Όλη αυτή η υποστήριξη από το Διοικητικό Συμβούλιο, την εκτελεστική ομάδα και από εσάς με χαροποιεί και με εμπνέει  είναι  έχει έμπνευση.
Είμαι βέβαιος οτι τα καλύτερα χρόνια βρίσκονται μπροστά μας και ότι μαζί θα συνεχίσουμε να διατηρούμε την μαγεία της Apple.”

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε