Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

CES 2013: Αυτά είναι τα νέα προϊόντα της Samsung

CES 2013: Αυτά είναι τα νέα προϊόντα της Samsung

Η Samsung παρουσίασε τα νέα προϊόντα και υπηρεσίες στην CES 2013 που γίνεται κάθε χρόνο στο Λας Βέγκας. 

Τα νέα προϊόντα καθορίζουν το όραμά της εταιρίας για τη βιομηχανία ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης, όπου η τεχνολογία προσφέρει την ευκαιρία στους καταναλωτές να ανακαλύψουν ένα νέο κόσμο δυνατοτήτων. 
 
 
Η Samsung ανοίγει ένα νέο κόσμο δυνατοτήτων στον τομέα της οικιακής ψυχαγωγίας, εισάγοντας μία πλήρη σειρά τηλεοράσεων με μεγαλύτερες οθόνες, συμπεριλαμβανομένης της πρώτης 85-ιντσών Ultra High Definition TV (UHD TV) και της ναυαρχίδας της Smart TV, LED F8000. Βασισμένη στο ήδη εκτεταμένο περιεχόμενο και την ηγετική πλατφόρμα της Smart TV, η Samsung παρουσίασε επίσης την πιο προσωποποιημένη εμπειρία θέασης που δημιουργήθηκε ποτέ: S-Recommendation με τεχνολογία Voice Interaction.
 
Για πρώτη φορά η Samsung παρουσίασε τη νέα UHD τηλεόραση με μεγάλο μέγεθος  οθόνης. Συνδυάζοντας την τεχνολογία με την δεξιοτεχνία για να δημιουργηθεί ένα «Timeless Design Gallery», η UHD τηλεόραση της Samsung προσφέρει τέσσερις φορές τα pixels που είναι διαθέσιμα στην υπάρχουσα ανάλυση των 1080p, προκειμένου να προσφέρει μεγαλύτερη λεπτομέρεια, απαράμιλλη καθαρότητα και μια καθηλωτική, ζωντανή ποιότητα εικόνας. Παρέχει επίσης μια αντίστοιχη ηχητική εμπειρία για να ταιριάζει με την υπεροχή της οθόνης, με 120-watt ηχεία ενσωματωμένα στο πλαίσιο της τηλεόρασης.
 
Προσφέροντας έναν ολόκληρο, νέο κόσμο οπτικής εμπειρίας, με περιεχόμενο που διατίθεται σήμερα, η UHD τηλεόραση διαθέτει έναν αναβαθμισμένο αλγόριθμο, που είναι σε θέση να μετατρέπει το HD και Full HD περιεχόμενο σε UHD ανάλυση.
 
Η Samsung παρουσιάζει επίσης τη νέα της ναυαρχίδα F8000 TV LED, την πρώτη τηλεόραση της Samsung με τετραπύρηνο επεξεργαστή ενώ διατίθεται σε μεγέθη έως και 75-ίντσες. Η F8000 είναι εξαιρετικά λεπτή, με πλαίσιο πάχους ίσο με το ένα τέταρτο της ίντσας και βάση σε τοξοειδές σχήμα. 
 
Η Samsung είναι η πρώτη τηλεόραση που προσφέρει υποστήριξη για το νέο κωδικοποιητή βίντεο υψηλής συμπίεσης, HEVC, που προσφέρει διπλάσια ποιότητα εικόνας για το ίδιο εύρος ζώνης.
 
Κάθε μία από τις νεότερες τηλεοράσεις της Samsung παρέχει ένα νέο κόσμο δυνατοτήτων αναζήτησης, πλοήγησης και ελέγχου. Το S-Recommendation της Samsung με τεχνολογία Voice Interaction είναι ένας προσωπικός οδηγός ανακάλυψης περιεχομένου για τις Samsung Smart TVs. 
 
Αναλύοντας το ιστορικό προβολής του χρήστη, τη δημοτικότητα και τις ημερομηνίες των τηλεοπτικών προγραμμάτων, το  S-Recommendation δημιουργεί ένα προσωποποιημένο για κάθε θεατή περιεχόμενο.
 
Με τη βελτιωμένη τεχνολογία Voice Interaction της Samsung η τηλεόραση είναι πλέον σε θέση να κατανοήσει ολόκληρες προτάσεις και φυσική γλώσσα. Σε συνδυασμό με την τεχνολογία S-Recommendation, οι θεατές μπορούν να ζητήσουν από τη Smart TV, προτάσεις για μια ταινία, τηλεοπτική εκπομπή ή συγκεκριμένα αιτήματα για ταινίες που διαθέτουν συγκεκριμένους ηθοποιούς. Οι αναζητήσεις συγκεντρώνουν σχετικά αποτελέσματα από όλες τις διαθέσιμες on-air, on-demand υπηρεσίες ή Αpps.
 
Αυτή η προηγμένη εμπειρία των χρηστών έχει επεκταθεί σε smartphones και tablets, χάρη στην ηγετική θέση της Samsung στον τομέα της συνδεσιμότητας. Οι χρήστες μπορούν να προγραμματίσουν και να αναζητήσoυν περιεχόμενο σε ένα tablet, να δουν το περιεχόμενο από απόσταση ή αντικατοπτρισμένο στη Smart TV από ένα tablet.
 
Το νέο Smart Hub της Samsung οργανώνει έξυπνα το περιεχόμενο του θεατή σε ένα καθαρό, έξυπνο οδηγό επιλογών. Με βάση την ηγετική θέση της Samsung στις φορητές συσκευές, η εμπειρία πλοήγησης παραπέμπει σε αυτή που συναντάμε στα smartphones της. Οι πέντε σελίδες του μενού περιλαμβάνουν: Τηλεόραση, Ταινίες & Τηλεοπτικές Εκπομπές, Φωτογραφίες, Videos και Μουσική, Social, Apps.
 
Επιπλέον, η Samsung τήρησε την υπόσχεση της από την CES 2012 φέρνοντας την επόμενη εξέλιξη των τηλεοράσεων με την έλευση του 2013 Evolution Kit. Με την απλή προσθήκη του Evolution Kit σε μία Samsung Smart TV, οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση στις τελευταίες Samsung Smart TV εξελίξεις. Οι ιδιοκτήτες των συμβατών τηλεοράσεων θα είναι σε θέση να επωφεληθούν από την τεχνολογία S-Recommendation με Voice Interaction, το νέο Smart Hub, καθώς και την υποστήριξη του τετραπύρηνου επεξεργαστή της σειράς 2013.
 
Δημιουργώντας Έξυπνα, Συνδεδεμένα Νοικοκυριά
 
Τα τελευταία προϊόντα της Samsung στο χώρο των οικιακών συσκευών, προσφέρουν άνεση και ευκολία χρήσης στους καταναλωτές. Το νέο ψυγείο Samsung LCD T9000 επιτρέπει στους χρήστες να προσαρμόσουν το χώρο του καταψύκτη και της συντήρησης με βάση τις ανάγκες τους, ενώ το νέο πλυντήριο ρούχων Samsung Top Loader WA50F παρέχει εξαιρετικά μεγάλη χωρητικότητα στην κατηγορία του. 
 
Αυτή τη χρονιά, η Samsung έχει επαναπροσδιορίσει την κατηγορία ψυγείου French Door, κάνοντας τις κουζίνες πιο έξυπνες και πιο εργονομικές. Το ψυγείο Samsung T9000 LCD διαθέτει μεγάλο χώρο αποθήκευσης. Μεγαλύτερη ευελιξία και ευκολία στους χρήστες προσφέρει, επίσης, το κάτω μέρος, το οποίο μπορεί να μετατραπεί από συντήρηση σε κατάψυξη και αντίστροφα.
 
Το νέο πλυντήριο Samsung Top Loader, διαθέτει μεγάλη χωρητικότητα, προσφέροντας αποτελεσματικότερο πλύσιμο. Η αναβαθμισμένη τεχνολογία καθαρισμού Aquajet ™, προσφέρει βελτιωμένη απόδοση πλύσης, χάρη στη δυνατή αντλία και ισχυρή εκτόξευση νερού, που συντελούν σε σχολαστικό πλύσιμο και ξέβγαλμα. Η υψηλή αποτελεσματικότητα πλυσίματος συνδυάζεται άψογα με τον κορυφαίο σχεδιασμό του: ένα ice-blue LED κάνει τις επιλογές καθαρισμού στο πλύσιμο ενώ ένα απλό user-interface το καθιστά εξαιρετικά εύκολο στο χειρισμό. 
 
Για να δοθεί στους καταναλωτές μια νέα διάσταση ευελιξίας στην κουζίνα, η Samsung παρουσίασε μια νέα πρωτοποριακή σειρά σε φούρνο. Ο NE597N0PBSR Induction Range της Samsung με Flex CookZone ™ διαθέτει μεγάλο χώρο για μαγείρεμα και είναι κατάλληλος για κάθε σχήμα μαγειρικού σκεύους. Διαθέτει, επίσης, “Boil Alert”, το οποίο ανιχνεύει τους κραδασμούς και μειώνει αυτόματα τη θερμότητα σε ένα προκαθορισμένο επίπεδο για την πρόληψη υπερχείλισης στα μαγειρικά σκεύη. Επιπλέον, ο φούρνος ME179KFETSR Over-The-Range Speed της Samsung συγκεντρώνει τα πάντα σε  μία μόνο συσκευή: σύστημα μεταφοράς θερμότητας για ομοιόμορφο μαγείρεμα, τοστιέρα, σχάρα, φούρνο μικροκυμάτων και αποροφητήρα, όλα σε μία συσκευή. Επίσης, προσφέρει πρωτοποριακό one-touch Φίλτρο Καθαρισμού. Και τα δύο προϊόντα έχουν διακριθεί στα βραβεία καινοτομίας της CES.
 
Απαθανατίζοντας κάθε στιγμή

Η Samsung παραμένει πιστή στο όραμα της να προσφέρει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στη φωτογραφική μηχανή και να οδηγεί τις εξελίξεις στο χώρο της ψηφιακής απεικόνισης. Η νεώτερη προσθήκη στη σειρά NX, η NX300 συνδυάζει εξαιρετική ποιότητα εικόνας και δυνατότητες απεικόνισης με αυξημένη ταχύτητα και έλεγχο λήψης.

 
Η NX300 συμπληρώνεται από το φακό NX 45mm F1.8 2D/3D της Samsung, τον πρώτο φακό με σύστημα 3D, ικανό να συλλάβει τόσο εικόνες όσο και video ανάλυσης 1080p HD. Ο νέος φακός ανοίγει ένα συναρπαστικό κόσμο στις 3D δυνατότητες απεικόνισης και καθιστά τη σειρά NX της Samsung τη μόνη σειρά με εναλλάξιμο φακό κάμερας, που υποστηρίζει τόσο 3D σταθερές (still) όσο και 3D κινούμενες λήψεις (movie).
 
Κεντρικό ρόλο στην εξαιρετική απόδοση απεικόνισης της NX300 διαδραματίζει ο νέος αισθητήρας 20,3 Megapixel του APS-C CMOS, ικανός να απαθανατίσει εικόνες υψηλής ποιότητας. Ένα πρόσφατα σχεδιασμένο υβριδικό Auto Focus (AF) σύστημα παρέχει γρήγορη και ακριβή ανίχνευση φάσης και αντίθεσης, ενώ η 1/6000 δευτερόλεπτο ταχύτητα κλείστρου και η 8.6fps λειτουργία συνεχούς λήψης εξασφαλίζουν κάθε στιγμή, τέλεια λήψη. Επίσης, το μοναδικό σύστημα απεικόνισης imaging engine DRIMe IV της Samsung παρέχει βελτιώνει εξαιρετικά την ταχύτητα και την ποιότητα της φωτογραφίας, προσφέροντας καλύτερη αναπαραγωγή χρωμάτων. Διατίθεται επίσης υποστηρικτικός μηχανισμός για την πλήρη καταγραφή βίντεο 1080p HD τόσο σε 2D, όσο και σε 3D, με το νέο φακό 45 χιλιοστών F1.8 2D/3D της Samsung. 
 
Για μια κορυφαία εμπειρία στη φωτογραφία, η οθόνη 84 χιλιοστών AMOLED της NX300 ολοκληρώνεται με τον περιστρεφόμενο μηχανισμό που επιτρέπει φωτογράφιση αγαπημένων στιγμών από οποιαδήποτε γωνία, ψηλά ή και κοντά στο έδαφος, καθιστώντας παράλληλα εύκολη την επανεξέταση των εικόνων. Η NX300 ολοκληρώνεται με τη ξεχωριστή υβριδική AMOLED οθόνη, με δυνατότητες και έλεγχο διαχείρισης πέντε κατευθύνσεων οθόνης αφής. 
 
Πέρα από τη SMART CAMERA NX300, η Samsung, ανακοίνωσε την παρουσίαση της νέας compact σειράς φωτογραφικών μηχανών, συγκεκριμένα τις WB250F/WB200F, WB800F, WB30F, DV150F και ST150F. Ως νέες προσθήκες στις σειρές WB long-zoom, DV (Dual View) και ST (Style Feauture) φωτογραφικών μηχανών, οι νέες συσκευές συνδυάζουν την υψηλή απόδοση και το κλασικό στιλ με τη συνδεσιμότητα της SMART CAMERA.
 
Συνδυάζοντας Σχεδιασμό και Απόδοση για Ηands-on computing

Η νέα σειρά PC της Samsung, η οποία παρουσιάστηκε στην CES 2013, αποτελείται από δύο νέες συσκευές που συνδυάζουν ισχυρές επιδόσεις αλλά και υπεροχή στον σχεδιασμό. Η νέα σειρά 7 Chronos και η φορητή σειρά Notebook 7 Ultra είναι εξοπλισμένες ώστε να συνδυάζουν εργασία αλλά και εφαρμογές ψυχαγωγίας.

 
Η νέα σειρά 7 Chronos προσφέρει επαγγελματική απόδοση σε μια λεπτότερη και ελαφρύτερη διάσταση, με επιδόσεις τετραπλού πυρήνα, καθώς και μια νέα λύση λογισμικού, η οποία ονομάζεται επιταχυντής μνήμης RAM και παρέχει έως και 150 τοις εκατό αύξηση στην ταχύτητα για περιήγηση και λειτουργία εφαρμογών, για να δρα ως πραγματικός αντικαταστάτης υπολογιστή. Η οθόνη υψηλής ανάλυσης 15,6 ιντσών, με επιφάνεια αφής 10 σημείων, ικανοποιεί τόσο τις απαιτήσεις της εργασίας όσο και της ψυχαγωγίας. Συνδυάζοντας την ισχύ με το στυλ, η σειρά 7 Chronos της Samsung διαθέτει μόλις 20,9 χιλιοστά πάχος, οπίσθιο φωτισμό του πληκτρολογίου και μπαταρία με διάρκεια ζωής 11-ώρες, επιτρέποντας στους χρήστες να εργάζονται περισσότερο όπου και αν βρίσκονται.
    
Η σειρά 7 Ultra της Samsung συνδυάζει φορητότητα και επιδόσεις σε ένα εξαιρετικά λεπτό και ελαφρύ, σώμα από αλουμίνιο. Συνδυάζοντας οκτώ ώρες διάρκεια ζωής της μπαταρίας, μία όμορφη 13,3’ ιντσών οθόνη Full HD με μία επιφάνεια αφής 10-σημείων, πλαίσιο αλουμινίου, ένα i5 / i7 επεξεργαστή για γρήγορη επεξεργασία και έως 256GB SSD, αυτός ο υπολογιστής παρέχει την υπολογιστική ισχύ που επιθυμούν ακόμα και οι πιο απαιτητικοί χρήστες. Όπως και η σειρά 7 Chronos, θα λειτουργεί σε Windows 8.
 
Samsung TecTiles Take Over Las Vegas
 
Η Samsung επίσης βοηθά τους ανθρώπους να εξερευνήσουν έναν κόσμο δυνατοτήτων, στο Λας Βέγκας. Η εταιρεία έχει συνεργαστεί με την εταιρεία Caesars Entertainment, προκειμένου να εγκαταστήσει περισσότερα από 4.500 διαδραστικά TecTiles ™ (NFC tags) της Samsung, σε οκτώ παγκοσμίου φήμης ξενοδοχεία και καζίνο του Λας Βέγκας. Αυτά τα TecTiles έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν στους καταναλωτές μια εικονική υπηρεσία θυρωρού, προσφέροντας συντομεύσεις στα στατιστικά παιχνιδιών και συμβουλές για το παιχνίδι, κρατήσεις σε εστιατόρια, ώρες προγραμμάτων και video clips, ώρες λειτουργίας καταστημάτων και πληροφορίες για εκπτώσεις. 
 
Ενδυνάμωση της B2B Αγοράς
 
Επιπλέον, η εταιρία ανακοίνωσε, τα αποτελέσματα της από κοινού με την IDG, σχετικά με τη στάση των στελεχών πληροφορικής και των καταναλωτών προς την κατεύθυνση ‘bring-your-own-device (BYOD)’ μελέτης της εργασιακής πολιτικής. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των IT στελεχών πιστεύει ότι τα BYOD προγράμματα θα καθιερωθούν στις επιχειρήσεις μέσα στα επόμενα δύο χρόνια και οι καταναλωτές αναμένουν τη φορητή συσκευή να είναι η κύρια υπολογιστική συσκευή για εργασία εντός πέντε ετών.
 
Κατανοώντας ότι η επιτυχία τέτοιων BYOD προγραμμάτων εξαρτάται από το αν οι πάροχοι του hardware και software μπορούν να αντιμετωπίσουν τις ανησυχίες για ασφάλεια των στελεχών πληροφορικής, η Samsung έχει ξεκινήσει το πρόγραμμα Samsung For Enterprise (SaFE), το οποίο αποτελείται από τα πρότυπα ασφαλείας που θα βοηθήσει τις εταιρείες να βρουν φορητές συσκευές που είναι ασφαλείς για χρήση. Οι SaFE συσκευές παρέχουν άμεσα οφέλη στις επιχειρήσεις, όπως προηγμένα χαρακτηριστικά και στοιχεία καθώς και device-based έλεγχο.
 
Το πρόγραμμα SaFE είναι η δέσμευση της Samsung στην αγορά B2B. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη σειρά των προτύπων ασφαλείας, εφαρμογών, συσκευών κρυπτογράφησης, VPNs και φορητές λύσεις διαχείρισης συσκευών. Με την ανάπτυξη του προγράμματος SaFE, η Samsung απλοποιεί τη διαχείριση της φορητής συσκευής και απομακρύνει τις ανησυχίες σχετικά με τον κατακερματισμό της πλατφόρμας Android.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε