Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Δείτε μία 85χρονη να παίζει video games με την… 94χρονη θεία της!

Δείτε μία 85χρονη να παίζει video games με την… 94χρονη θεία της!

Μπορεί να ακούγεται απίστευτο κι όμως είναι αληθινό, η 85χρονη Hilda Knott αφιερώνει πάρα πολλές ώρες μπροστά στην TV της παίζοντας videogames με την 94χρονη θεία της.

Τα videogames εκτός από όλα τα κακά που λένε οτι προκαλούν… έχουν όπως φαίνεται και ευεργετικές επιδράσεις στη νοητική λειτουργία και αυτό φαίνεται από την περίπτωση της Hilda Knott, η οποία θα κλείσει τα 85 και ακόμα παίζει ασταμάτητα videogames.
 
Σύμφωνα με συνέντευξή της στο BBC παίζει video games γιατί της αρέσει η πρόκληση της προόδου από το ένα επίπεδο στο επόμενο, καθώς και η ανταμοιβή της ολοκλήρωσης κάποιου παιχνιδιού ενώ βρίσκει πολύ ελκυστικούς τους γρίφους και τα προβλήματα που μπορεί να συναντήσει σε κάποιο παιχνίδι γιατί τη βάζουν σε διαδικασία να σκεφτεί περισσότερο και να προσπαθήσει παραπάνω.

Η 85χρονη υποστηρίζει οτι τα video games αποτελούν ένα σημαντικό παράγοντα για να κρατά το μυαλό της σε εγρήγορση, ενώ συμπλήρωσε πως με την 94χρονη θεία της παίζουν Grand Theft Auto IV στο PlayStation 3 το οποίο το έχει συνδέσει με μία τηλεόραση 65 ιντσών για ακόμα μεγαλύτερη απόλαυση.

 
Τέλος οι μελέτες δείχνουν οτι στο τέλος της χρονιάς οι γυναίκες που παίζουν videogames θα είναι για πρώτη φορά περισσότερες από τους άνδρες, ενώ όλα δείχνουν οτι ο μέσος όρος ηλικίας των gamers ανεβαίνει, αφού πλέον πολλοί ηλικιωμένοι παίζουν παιχνίδια για να διατηρούνται σε καλή νοητική κατάσταση.
 

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε