Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Δείτε όλα τα μεγάλα ονόματα της τεχνολογίας να μιλάνε για την αγάπη τους για τον προγραμματισμό

Δείτε όλα τα μεγάλα ονόματα της τεχνολογίας να μιλάνε για την αγάπη τους για τον προγραμματισμό

Ο Bill Gates, ο Mark Zuckerberg και άλλοι “μεγάλοι” συμμετέχουν σε ένα βίντεο για να μυήσουν τους νέους στον προγραμματισμό.

Η νέα ιστοσελίδα Code.org, προσπαθεί να μυήσει τους νέους να ασχοληθούν με τον προγραμματισμό και στην προσπάθειά της αυτή έβαλε σε ένα βίντεο τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου.
 
Μέσα στο βίντεο αυτό λοιπόν μπορείτε να δείτε να λένε την άποψή τους ονόματα όπως ο ιδρυτής του Facebook Mark Zuckerberg, ο ιδρυτής και πρόεδρος της Microsoft Bill Gates, ο ιδρυτής και CEO του Dropbox Drew Houston, o δημιουργός του Twitter και CEO του Square Jack Dorsey, ο CEO του Zappos.com Tony Hsieh αλλά και ο μπασκετμπολίστας των Miami Heat Chris Boss που έχει σπουδάσει προγραμματισμό.

Με αυτό τον τρόπο η ιστοσελίδα θέλει να εμπνεύσει τους νέους να ασχοληθούν με το αντικείμενο γιατί όπως δείχνουν οι έρευνες σε σχολεία, οι συμμετοχές σε μαθήματα προγραμματισμού είναι πολύ χαμηλά και το χειρότερο είναι ότι τα σχολεία δεν ασχολούνται με αυτό παρά το γεγονός οτι ο συγκεκριμένος κλάδος είναι ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος στις νέες θέσεις εργασίας.

 
Τέλος όπως όλα δείχνουν οι προσφερόμενες θέσεις εργασίας σε δέκα χρόνια θα είναι πολύ περισσότερες από τους φοιτητές που θα σπουδάζουν σε σχολές πληροφορικής και γι’ αυτό το λόγο το συγκεκριμένο βίντεο έχει σκοπό να ενημερώσει και να παρακινήσει τους καθηγητές και τους φοιτητές να υπογράψουν, μέσα από την ιστοσελίδα Code.org, την εισαγωγή περισσότερων μαθημάτων πληροφορικής στα σχολεία των ΗΠΑ.
 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
 

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε